O tânără de 23 de ani din oraşul Rădăuţi, judeţul Suceava, a fost desemnată drept cea mai bună jucătoare de Counter Strike: Global Offensive din lume.

Ana Dumbravă a fost premiată la categoria feminin CS:GO în cadrul unei gale fastuoase a HLTV Award Show, care a avut loc duminică, la Stockholm. Această gală are loc la începutul fiecărui an şi are rolul de a-i premia pe cei mai talentaţi jucători din industria gamingului, care au avut rezultate impresionante în anul precedent. 

"Sper ca prin acest trofeu să inspir cât mai multe femei să se alăture industriei gamingului. În alt doilea rând, doresc să mulţumesc coechipierilor mei pentru că m-au ajutat să devin un jucător mai bun, o persoană mai bună, mulţumesc organizatorilor, familiei şi prietenilor mei, tuturor care au contribuit să-mi îndeplinesc visul", a declarat Ana după primirea trofeului, notează monitorulsv.ro.

Pentru acest premiu important au mai fost nominalizate jucătoarele Olga Rodrigues din Brazilia şi Ksenia Kluenkova din Rusia.

Pe numele de gamer ANa, tânăra de 23 de ani face parte din echipa feminină Nigma Galaxy. Ea este un jucător main AWP-er (Artic Warfare Police), adică are rolul de a elimina adversarii din joc de la distanţă cu o armă letală - sniper.

Înainte de a obţine acest premiu, ANa a participat la o mulţime de competiţii din domeniu, cel mai important premiu fiind obţinut în 2020, când a câştigat campionatul "Girl Gamers Festival" din Dubai.

Tânăra a participat la competiţii de CS:GO încă din 2014.

Counter-Strike este probabil cel mai cunoscut joc pe calculator. A fost lansat în 1999, iar de atunci au apărut pe piaţă mai multe variante ale jocului, cea mai cunoscută fiind "Global Offensive".

Jucătorii, de obicei 10 într-un meci, sunt organizaţi în două echipe, una de terorişti şi una care încearcă să oprească atacul răufăcătorilor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!