Trei români, o femeie şi cei doi copii ai ei, se află în hotelul Rigopiano din Munţii Gran Sasso, afectat de avalanşa care a avut loc în regiunea Abruzzo, din Italia.

"Ambasada României la Roma a contactat în regim de urgenţă autorităţile locale, în vederea obţinerii de detalii suplimentare. Precizăm că operaţiunile de salvare sunt în curs de desfăşurare, fiind îngreunate de condiţiile meteorologice severe şi de daunele produse de avalanşă asupra clădirii", a comunicat Ministerul Afacerilor Externe

Digi24.ro notează că soţul româncei a povestit pentru presa italiană că a părăsit hotelul singur cu puţin timp înainte de producerea avalanşei. El a mers să ia ceva de la maşină, automobilul fiind parcat la o distanţă destul de mare de complexul hotelier, în vreme ce soția și copiii rămăseseră în clădire. În timp ce el era plecat s-a produs avalanşa care a îngropat hotelul de patru etaje în zăpadă.

Bărbatul a fost găsit în zăpadă de echipele de salvare. El a povestit că a încercat să îi contacteze, dar fără succes, şi că nu ştie ce s-a întâmplat cu familia sa.

Joi, autorităţile italiene desfăşoară misiuni ample de salvare în centrul Italiei, unde un hotel întreg a fost îngropat în zăpadă după avalanşa din noaptea trecută. Hotelul de patru etaje a fost îngropat până la acoperiş, astfel că accesul în clădire este foarte dificil.

Pompierii au reuşit să intre în hotel prin ferestrele de la ultimul, verificând cameră cu cameră pentru a salva posibilii supravieţuitori. În clădire erau şapte angajaţi şi 22 de turişti, după cum scrie presa italiană, şi sunt şanse mici ca vreunul dintre ei să fi scăpat cu viaţă.

Ambasada României în Italia şi Consulatul României la Bologna monitorizează în continuare situaţia, însă deocamdată nu se ştie exact numărul victimelor și nici dacă sunt și alți români implicați.