La prima ieşire publică după eşecul referendumului pentru familia tradiţională din toamna anului trecut, membrii Coaliţiei pentru Familie Bihor par din nou "în priză". De data asta, nu ca să mobilizeze oameni, ci din contră, să-i demobilizeze.

Preşedintele comunităţii baptiste din Bihor, Petru Vidu (foto), a declarat sâmbătă, cu ocazia marşului anti-avort din Oradea, că vinovat pentru eşecul referendumului este Liviu Dragnea, dar ponoasele le va trage preşedintele Klaus Iohannis. Asta pentru că, a prevestit Vidu, oamenii nu vor merge la referendumul pe tema justiţiei, programat în luna mai de şeful statului.

Întâi, Vidu a citat o declaraţie recentă a şefului statului, care a spus că cei care au promovat referendumul au fost „orice, numai toleranţi nu”, iar „românii au fost mult deasupra acestui discurs, au dat o lecţie imensă acestor infatuaţi care au propagat ura, şi pur şi simplu i-au tratat cu flit”.

Pastorul orădean îl contrazice pe Iohannis şi spune că oamenii au stat acasă din vina liderului PSD, Liviu Dragnea. „Cei mai mulţi români n-au fost la referendum nu ca să dea o lecţie unor infatuaţi, unor înfumuraţi. Una din cauze a fost nepăsarea, o altă cauză a fost comoditatea, altă cauză a fost manipularea. Şi faptul că acest referendum a fost legat de numele unui om, al lui Liviu Dragnea. Mulţi au stat acasă din cauza asta”, a declarat Vidu sâmbătă, de pe scena amplasată în Piaţa Unirii.

Preşedintele comunităţii baptiste a plusat apoi, avertizându-l pe preşedintele Iohannis cu boicot la referendumul din luna mai, pe care acesta se gândeşte să îl convoace pe tema justiţiei.

„O să vadă domnul preşedinte, atunci când va organiza referendumul pentru justiţie, câţi oameni vor sta acasă, oameni care cred din toată inima în lupta împotriva corupţiei. Dar mulţi din cele 3,5 milioane de oameni care au mers la referendum nu se vor duce la acest referendum împotriva corupţiei, pentru că au fost jigniţi de preşedintele lor, penru că preşedintele lor nu apără valorile adevărate, valorile creştine”, a declarat Vidu, stârnind aprobarea unora dintre orădenii adunaţi în piaţă.

Este foarte posibil, aşadar, ca unii lideri religioşi să le ceară românilor să boicoteze referendumul din luna mai, dar rămâne de văzut dacă credincioşii vor urma acest îndemn.

Declaraţiie lui Iohannis au stârnit, în ultimele zile, critici serioase şi din partea unor lideri ai Bisericii Ortodoxe Române. Episcopul Huşilor, Ignatie, a scris într-un mesaj postat pe Instagram că preşedintele Klaus Iohannis a devenit un „nihilist cu acte în regulă”.

Citeşte pe această temă şi articolul:

Marşul pentru viaţă, în Oradea: O mie de oameni au protestat paşnic împotriva avortului (FOTO / VIDEO)