Bihorenii sunt invitaţi pe 8 septembrie să se reîntâlnească cu muzica lui George Enescu, la Filarmonica de Stat din Oradea.

De la ora 19, pe scenă vor urca o seamă de artişti valoroşi: soprana Florina Mariş-Hinsu, baritonul Ştefan Ignat, soprana Renata Vari, violonista Corina Murgu, concert-maestru al Operei Naţionale Române din Timişoara şi pianista Liana Mareş.

În program, alături de ariile din opera "Oedipe", se vor face auzite şi acordurile Sonatei a III-a pentru pian şi vioară. Premiera absolută a sonatei a avut loc tot la Oradea, pe 16 ianuarie 1927, când George Enescu a interpretat-o la vioară, în premieră absolută, alături de Nicolae Caravia la pian, în actuala sală Florica Ungur.

Concertul de vinerea viitoare va face parte din programul Festivalului Internaţional George Enescu, Oradea alăturându-se astfel Capitalei şi oraşelor Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara (viitoare Capitală culturală europeană în anul 2021), Sibiu (Capitală culturală europeană în anul 2007), Braşov, Craiova, Bacău, care găzduiesc spectacole în cadrul ediţiei a XXIII-a a festivalului.

Intrarea la spectacol este liberă, evenimentul fiind organizat de Consiliul Judeţean Bihor, Muzeul Naţional "George Enescu" din Bucureşti şi Direcţia Judeţeană pentru Cultură Bihor.

Înainte de spectacol, pe holurile Filarmonicii va fi prezentată o expoziţie de fotografii.