Cel mai premiat artist din India, Vinod Chauhan, şi-a expus, joi seară, 51 de fotografii în holul Filarmonicii de Stat din Oradea. Expoziţia "Beyond Barriers" a fost vernisată de artiştii fotografi Ovi D. Pop şi Adela Rusu şi a fost "condimentată" cu muzică tradţională indiană, cu modele îmbrăcate în indience şi cu desertul halva, o specialitate din locurile natale ale artistului.

Pentru a doua oară

Vinod Chauhan nu este pentru prima oară în Oradea. Acesta a ajuns în oraşul de pe Criş în urmă cu un an, pentru a lua parte la tabăra "Discover Bihor", iniţiată de clubul orădean Varadinum (coordonat de Ovi D. Pop şi Adela Rusu), unde mai mulţi fotografi din străinătate şi din ţară au explorat şi imortalizat cele mai frumoase locuri din judeţ timp de o săptămână. Tabăra va avea loc şi anul acesta în perioada 29 septembrie şi 6 octombrie, iar Chauhan va participa şi la această ediţie.

În expoziţia sa se regăsesc şi câteva imagini realizate în Oradea, printre care şi una care prezintă interiorul Bisericii cu Lună.

"Am fost impresionat de judeţul Bihor, în special de bisericile din lemn, şi mi-am dorit foarte mult să revin şi să le arăt orădenilor şi locuri dragi mie", a spus Chauhan în timpul vernisajului.

Luptă între tigri

Printre fotografiile cele mai atractive s-au numărat cele cu tigri surprinşi în lupte sau în timp ce îşi prind hrana. Chauhan a reuşit chiar să imortalizeze o luptă între un urs şi un tigru (foto)

Expoziţia mai conţine şi fotografii cu personaje feminine misterioase, dar şi cu copii indieni alături de câini.

Potrivit organizatorului, fotograful Ovi D. Pop, Vinod Chauhan are în palmares peste 1.000 de premii, printre care locul 8 în lume la categoria "Travel" şi locul 9 la categoria "Monochrome", devenind astfel cel mai premiat artist fotograf din India în anul 2018.

Expoziţie cu surprize

Pe parcursul evenimentului, orădenii au putut asculta Mantra Hare Krishna, o melodie instrumentală tradiţională indiană interpretată la armoniu, un instrument muzical cu claviatură (foto), de orădeanca Teresa Varga, membră a centrului Hari Krishna. Aceasta i-a şi servit pe orădenii prezenţi cu o specialitate indiană, denumită halva, o gustare făcută din griş fiert, cu multă cacao şi ulei de cocos, din locurile natale ale artistului.

Expoziţia a fost "colorată" şi de cinci modele ale agenţiei Amalia Fashion Models, îmbrăcate în veşminte tradiţionale indiene aduse de Claudia Ignat, prietenă a fotografului Ovi D. Pop. 

La vernisaj au mai fost prezenţi şi Steven Yee, preşedintele clubului "Asia Photo Union", şi Harry Woo, preşedintele clubului "Malayezia Photo Society".

Expoziţia va putea fi admirată în holul Filarmonicii până în data de 10 octombrie. Intrarea este liberă.