Artişti care au primit aplauze pe mari scene ale Europei, arii din opere celebre precum "La Traviata", "Tosca" şi "Bărbierul din Sevilla", un vals al debutanţilor, care să amintească de atmosfera balurilor vieneze şi elegante prezentări de modă...

Acestea sunt câteva dintre ingredientele unei gale programate luna viitoare la Teatrul Regina Maria, anunţate ca fiind evenimentul monden al sezonului în Oradea.

"Spectacol de clasă"

Primavera Opera Bal va avea loc pe 19 aprilie, de la ora 19, în Sala Mare a Teatrului Regina Maria, fiind organizat de Asociaţia Graziela Models şi Compania Artistică Ballint din Oradea. Evenimentul este inspirat din tradiţionalele baluri care au loc în Viena şi Paris. "Am decis să ţinem acest bal din dorinţa de a oferi publicului orădean un spectacol de clasă", spune Graţiela Gherman, unul dintre organizatori.

La începutul serii, publicul va asista la defilarea şi valsul perechilor debutante, pe "Dunărea albastră" de Strauss, un moment specific balurilor vieneze, în care tinerii sunt prezentaţi în societate. Perechile interesate să ia parte la acest moment se mai pot înscrie, contra cost (150 lei pe persoană), pe pagina de Facebook dedicată evenimentului "Oradea Primavera Opera Bal", urmând ca tinerii să participe la lecţii de dans pentru a învăţa să valseze şi a li se putea asigura ţinute de gală.

Bal româno-italian

După o pauză de socializare, în timpul căreia publicul va fi invitat să deguste bunătăţi în foaierul Teatrului Regina Maria, pe scenă vor urca mai mulţi artişti lirici din ţară şi din străinătate. Una dintre invitate este soprana Luisella de Pietro, din Italia, care a primit cea mai înaltă distincţie a statului italian, cea de Cavaler al Ordinului de Merit, datorită activităţii ei pe mari scene ale Europei, fiind protagonistă în opere precum "Aida", "La Bohème", "Tosca" şi "Carmen".

Alături de ea, orădenilor le va cânta şi o soprană născută tocmai în Coreea de Sud dar stabilită în Italia, Young Ju Kim, care a abordat opera contemporană la San Francisco şi apoi a interpretat roluri în capodopere ale artei lirice. La Primavera Opera Bal va cânta şi o mezzosoprană care a studiat la Facultatea de Muzică din Oradea, Gabriella Varvari (foto), acum solistă a Operei Naţionale Române din Timişoara.

Modă şi operă

Lista invitaţilor de seamă continuă cu Leonardo Gramegna, prezentat ca unul dintre cei mai importanţi tenori italieni, cu un palmares impresionant, tenorul Alfredo Pascu, prim solist al Teatrului Naţional de Operetă Ion Dacian din Bucureşti, şi basul Dante Roberto Muro, din Italia.

Orchestra va fi compusă din muzicieni din Cluj-Napoca, reuniţi sub numele de Opera Grup Project, prezentatorii evenimentului vor fi Virginia Ritchie şi Horia Ballint, iar ambientul scenografic este semnat de Graţiela Gherman.

Evenimentul va cuprinde şi prezentări de modă, ce vor include creaţii Diana Bartolf şi accesorii Enzo Bertini, prezentate de manechinele Graziela Models. "Prezentările se vor face pe muzică live de operă şi operetă interpretată de invitaţii noştri. Va fi, deci, un moment inedit", spune regizorul de operă Horia Ballint.

Final cu Brindisi

Programul muzical al serii va fi unul ales, plin cu arii şi duete de operă şi operetă. Artiştii lirici vor interpreta fragmente din "Carmen" de G. Bizet, "Bărbierul din Sevilla" de G. Rossini, "Tosca" de G. Puccini, "Don Giovanni" de W. A. Mozart, "Don Carlo" de G. Verdi şi "Văduva veselă" de F. Lehár. Gala va cuprinde şi valsuri şi polci de J. Strauss şi se va încheia cu celebrul "Brindisi" din "La Traviata".

Biletele pentru eveniment s-au pus deja în vânzare la agenţia Teatrului Regina Maria, având preţuri diferite, în funcţie de locul ales, şi anume 70, 100, 120 şi 150 lei. Cei care vor să participe la Balul Primavera trebuie să ştie că nu se vor putea prezenta oricum la Teatru: ţinuta obligatorie este, aşa cum se anunţă întreaga seară, una de gală...