Aceeaşi asociere de firme cu care Consiliul Judeţean Bihor a încheiat contractul pentru reabilitarea fostei Policlinici Mari în toamna anului trecut, când instituţia era condusă de Pasztor Sandor, dar pe care succesorul acestuia, Ilie Bolojan, a convins-o să se retragă pentru ca lucrările să fie făcute nu pe bani împrumutaţi, ci din fonduri UE, este singura care a depus o ofertă la licitaţia lansată în acest scop în luna octombrie.

Potrivit unui comunicat dat publicităţii luni de CJ Bihor, "proiectul de reabilitare are un ofertant", şi anume  asocierea de firme Drum Asfalt, Constructorul Sălard şi Drumuri Bihor, care şi-a depus oferta în cadrul licitaţiei lansate în 28 octombrie şi al cărei termen limită a expirat vineri, 3 decembrie.  

Conform anunţului de participare postat de CJ Bihor în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), valoarea estimată a lucrărilor este de 25,948 milioane lei, fără TVA, iar instituţia va depune proiectul pentru finanţare din fonduri europene.

"Se vor face lucrări pentru creşterea eficienţei energetice a clădirii, reabilitarea şi transformarea acesteia în sediu al Consiliului Judeţean Bihor, care poate găzdui întregul personal al instituţiei. Potrivit caietului de sarcini, vor fi efectuate lucrări de consolidare locală, recompartimentări şi finisaje interioare, intervenţii la şarpanta exterioară, la faţade, vor fi refăcute instalaţiile electrice, sanitare şi termice, precum şi cele de securitate la incendiu. De asemenea, vor fi realizate amenajări exterioare şi vor fi extinse anumite spaţii prin mansardare".

Licitaţia în derulare este a doua, după ce la începutul toamnei trecute, când CJ Bihor încă era condus de Pasztor Sandor, a încheiat un contract cu asocierea Constructorul Sălard, Drum Asfalt şi Trameco, pentru suma de 24,8 milioane lei cu TVA, dar în luna noiembrie noul preşedinte Ilie Bolojan i-a convins pe reprezentanţii acesteia să renunţe la contract "fără niciun fel de pretenţii financiare sau de altă natură". "Ne-am înţeles cu ei. Decizia a fost una amiabilă", s-a rezumat să spună Bolojan la acea vreme.