După ce de dimineaţă l-a mazilit pe Nicolae Avram din funcţia de inspector şcolar general şi i-a delegat atribuţiile de şef al IŞJ adjunctei Codruţa Bogdan, ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu s-a răzgândit.

Joi după amiază a ajuns la IŞJ Bihor un nou ordin de ministru, care îl anunţă inspector şcolar general pe PSD-istul Alin Novac-Iuhas. "A venit un ordin de inspector general pentru domnul Novac-Iuhas Alin, până la organizarea unui nou concurs, dar nu mai târziu de finalul anului şcolar 2014-2015, adică 31 august", a declarat, joi seară, pentru BIHOREANUL, Codruţa Bogdan.

Chiar joi la prânz, Bogdan a susţinut o conferinţă de presă la IŞJ Bihor, în care a anunţat că i-au fost delegate atribuţiile de inspector şcolar general, după revocarea din funcţie a lui Nicolae Avram.

Şef de 11 zile

Contactat de BIHOREANUL, noul şef al IŞJ Bihor a declarat că preia atribuţiile de inspector şcolar general pentru zilele care au mai rămas din acest an şcolar. "Ce va fi după 31 august vom vedea", a declarat Alin Novac-Iuhas.

Întrebat cum îşi explică această numire în aceeaşi zi în care ministrul Sorin Cîmpeanu a mai numit un şef în IŞJ Bihor, Novac a spus că este la rândul său surprins. "Şi eu am fost la fel de surprins ca dumneavoastră. Am fost chemat în biroul generalului, am crezut că voi primi o sarcină de îndeplinit, de fapt am fost felicitat. Cred că şi cei din Minister se gândesc că este greu să delegi sarcinile unei persoane care are şi altă funcţie", a declarat noul şef al IŞJ Bihor.

Până acum, Alin Novac-Iuhas ocupa în IŞJ Bihor funcţia de inspector şcolar pentru managementul resurselor umane. Este membru PSD, iar în 2012 a candidat la funcţia de primar al Beiuşului.

Tradiţia numirilor pe termen scurt

Nu este pentru prima oară când Inspectoratul Şcolar Bihor are un şef pe termen foarte scurt. În mai 2012, într-o vineri după-amiază, ministrul Educaţiei din acea vreme, Liviu Pop, l-a "uns" inspector şcolar general pe PSD-istul Dan Matei, pentru ca marţea să-l demită din funcţie şi să-l înlocuiască cu liberalul Daniel Negrean.

În timp ce reprezentanţii USL Bihor nu au vrut să-şi asume penibila situaţie, prefectul Claudiu Pop a explicat, la acea vreme, că numirea lui Dan Matei fusese o greşeală făcută de un funcţionar al Ministerului.