O femeie a ajuns la spital, joi după amiază, după ce şoferiţa maşinii în care era ca pasageră a pierdut controlul volanului, a intrat într-un gard şi apoi într-o conductă de gaze. Maşina, un BMW condus de o bihoreancă de 47 de ani din Tărian, a ieşit în decor, într-o curbă.

"Accidentul s-a petrecut pe Drumul Judeţean 575, pe raza localităţii Sântandrei. Din primele cercetări, coducătoarea unui autoturism care venea dinspre Tărian, în momentul în care a pătruns într-o curbă la dreapta, a pierdut controlul volanului, a intrat pe contrasens, a acroşat apoi gardul unui imobil, unde era şi o conductă de gaz, şi apoi un stâlp din lemn de susţinere a reţelei electrice", a precizat BIHOREANULUI subcomisarul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Potrivit martorilor, femeia circula cu viteză şi era şi beată bine.

"În urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că aceasta avea o alcoolemie de 1,05 miligrame / litru în aerul pur expirat", a mai precizat Alina Dinu, adăugând că femeii i se vor recolta probe biologice pentru stabilirea nivelului alcoolmeiei în sânge.

Potrivit locotenentului Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, la faţa locului au fost mobilizate şi un echipajul de Terapie Intensivă Mobilă al SMURD, o autospecială de stingere a incendiului cu apă şi cu spumă, dar şi echipajul CBRN (Chimic, Bacteriologic, Radiologic, Nuclear), pentru asigurarea normelor de apărare împotriva incendiilor. Până la urmă, nu a mai fost cazul să intervină, deoarece compania furnizoare a oprit gazele imediat şi nu a existat pericol de explozie.

Nici echipajul de descarcerare nu a mai intervenit. "Iniţial, apelantul 112 zicea că o persoană a fost încarcerată, însă până la urmă nu a fost nevoie de intervenţie", a precizat Roşca.

În urma impactului, pasagera din dreapta a şoferiţei a suferit mai multe răni pentru care a fost dusă la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Judeţean, pentru investigaţii suplimentare. Ea era însă conştientă şi, la prima vedere, rănile nu erau grave.

Poliţiştii rutieri continuă cercetările pentru stabilirea circumstanţelor exacte ale producerii accidentului.