Ziua mondială fără accidente a început cu un accident grav pe E60, în afara localităţii Oşorhei. Miercuri, în jurul orei, 6.30, un Alfa-Romeo de culoare albă, înmatriculat în Italia, a intrat pe contrasens lovind o altă maşină, un Volkswagen Passat.

"Pe fondul oboselii, o femeie în vârstă de 43 de ani din Republica Moldova, aflată la volanul unui autovehicul înmatriculat în Italia, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, într-o curbă periculoasă la dreapta, lovindu-se frontal cu un alt autoturism înmatriculat în Ungaria", a declarat pentru BIHOREANUL Ioana Lascău, ofiţer de presă al Inspectoratului de Poliţiei Judeţean (IPJ) Bihor.

Autoturismul lovit era condus regulamentar de un bărbat în vârstă de 33 de ani din judeţul Mureş.

Ambele maşini s-au răsturnat în şanţul de pe marginea şoselei. Din cele şapte persoane aflate în cele două autoturisme la momentul impactului, şoferii şi alţi doi pasageri au fost transportaţi la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean.

Femeia care a provocat accidentul a suferit un traumatism cranio-cerebral minor şi alte contuzii, iar celălalt şofer are contuzii la umăr şi gambă. Potrivit dr. Adriana Bălan de la SMURD, doar un bărbat din cele patru victime a rămas internat pe secţia de neurochirurgie, având traumatism cranio-cerebral şi contuzii la mâini şi picioare.

Accidentul a provocat aglomeraţie pe E60, o rută şi aşa intens circulată.