O şoferiţă de BMW X1 a provocat, joi, în jurul orei 16.15, pe Şoseaua Borşului, un accident în urma căruia ocupanţii celeilalte maşini au fost transportaţi la spital, doi dintre ei cu leziuni uşoare.

Orădeanca S.C.M., în vârstă de 34 de ani, a vrut să intre de pe drumul secundar dinspre Vama Oradea pentru a o lua pe Şoseaua Borşului, în direcţia de mers înspre Oradea, dar s-a angajat să traverseze cele două benzi de pe contrasens fără să se asigure, lovind în lateral dreapta un autoturism KIA înmatriculat în Germania, care circula regulamentar spre ieşirea din ţară.

În autoturismul KIA, condus de cetăţeanul maghiar C.L.E., de 56 de ani, se mai aflau cei doi doi copii minori ai şoferului, în vârstă de 7 şi 10 ani, şi tatăl său, ocupant al locului din dreapta.

La locul accidentului au intervenit trei echipaje SMURD şi unul de la Ambulanţă, doi dintre pasagerii din KIA - ocupantul locului din dreapta şoferului şi copilul de 10 ani - fiind transportaţi la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean, respectiv la Centrul de Primire Urgenţe al Spitalului Municipal, cu leziuni uşoare.

Cu toate că nu acuzau traumatisme, şoferul maşinii şi celălalt minor au fost conduşi şi ei la spital pentru investigaţii.

După primele cercetări de la faţa locului, poliţiştii au constatat că vinovată de producerea evenimentului rutier este şoferiţa. "Accidentul a fost provocat pe fondul neacordării de prioritate şi neasigurării la manevra de înscriere pe banda de mers spre Oradea a conducătoarei auto de pe BMW", a declarat pentru BIHOREANUL Alin Gherman, subcomisar în cadrul Serviciului Poliţie Rutieră Bihor.