Accident vineri la prânz vizavi de Piaţa Mare. O orădeancă în vârstă de 53 de ani s-a răsturnat într-o parte cu maşina pe care o conducea, după ce a izbit un alt autoturism şi a pierdut controlul volanului. Femeia a ajuns la spital cu o fractură şi multiple leziuni la nivelul feţei.

Evenimentul s-a produs în jurul orei 12:15, în intersecţia semaforizată din Piaţa independenţei, lângă Piaţa Agroalimentară Cetate. Conform declaraţiilor martorilor oculari, şoferiţa de 53 de ani, care a provocat accidentul venea cu viteză, la volanul unui autoturism Fiat Panda, dinspre Centrul Civic, şi a neglijat semaforul electric care tocmai trecuse pe culoarea roşie. În momentul în care a intrat în intersecţie, a acroşat un Renault Symbol care venea de pe strada din spatele blocului Cicero.

"Eram atentă la semafor, care tocmai trecuse pe culoarea verde, şi nu am văzut maşina care a forţat trecerea. Când am demarat, am simţit izbitura şi am frânat brusc. M-am, speriat foarte tare", a povestit BIHOREANULUI Diana Iuhoş, şoferiţa Renault-ului.

În urma impactului, Fiatul a derapat necontrolat, a acroşat bordura de pe marginea şoselei iar apoi s-a răsturnat pe partea stângă, cea a şoferului, chiar în faţa Palatului Finanţelor.

Conducătoarea auto care a provocat accidentul a fost transportată de urgenţă la spital, paramedicii suspectând fractura braţului stâng şi posibile leziuni cranio cerebrale. În maşina răsturnată nu mai era niciun alt pasager.

"Conform primelor cercetări şi a declaraţiilor martorilor oculari, doamna care conducea Fiatul circula cu viteză şi a intrat în intersecţie pe culoarea roşie", a declarat pentru BIHOREANUL Ionel Laszlo, agent şef principal în cadrul Serviciului poliţie Rutieră Bihor.

Poliţiştii urmează să stabilească, în urma anchetei, circumstanţele exacte ale producerii evenimentului rutier şi cine se face vinovat pentru producerea acestuia.