Matematicianul Ravi P. Agarwal, unul dintre puţinii oameni de ştiinţă din lume care a scris peste 1.000 de lucrări ştiinţifice, va fi prezent, vineri, la Universitatea din Oradea.

Preşedinte al Departamentului de Matematică de la Texas A&M University-Kingsville, profesorul va deveni Doctor Honoris Causa al Universităţii orădene. Ceremonia va avea loc de la ora 12, la Biblioteca Universităţii din Oradea.

Pe lângă că a scris numeroase articole ştiinţifice, matematicianul de naţionalitate indiană a mai semnat 25 de monografii şi cărţi. Una dintre ele, "Ecuaţii diferenţiale şi inegalităţi: teorie, metode şi aplicaţii", a fost publicată în 1992, are aproximativ 800 de pagini şi este  considerată o enciclopedie virtuală a rezultatelor privind ecuaţiile diferenţiale.

"Colaborarea sa cu mulţi tineri matematicieni din întreaga lume a avut ca rezultat răspândirea încrederii de sine în rândurile comunităţilor de matematicieni din ţările mai puţin dezvoltate, contribuind la extinderea democratică a comunităţii ştiinţifice internaţionale", se arată într-un comunicat transmis de Universitate.

La ceremonia de vineri sunt aşteptaţi toţi orădenii curioşi să asculte prelegerea reputatului matematician.