Mădălina Cseh, studentă în anul II la Arhitectură, este noua preşedintă a studenţilor Universităţii din Oradea. Ea a fost aleasă după ce fostul preşedinte, Andrei Crăciun, a terminat facultatea şi, drept urmare, şi-a încheiat şi mandatul din Senatul universitar.

De altfel, Crăciun a fost cel care a propus-o pe Cseh drept candidată la această funcţie, iar studenţii din Senat au ales-o în unanimitate, într-o şedinţă de alegeri care a avut loc pe 31 mai. Rezultatul acestor alegeri a fost validat în şedinţa Senatului de luni, astfel că fata este de acum noul lider al studenţilor orădeni.

"Îmi propun să continui proiectele început de Ionuţ şi Andrei (n.r. Ionuţ Boldan şi Andrei Crăciun, ex-preşedinţi ai studenţilor din Senat) şi să încep altele împreună cu echipa care va urma din toamnă. Tot ce vrem e să schimbăm cât mai multe lucruri în bine pentru studenţi şi să îi implicăm în cât mai multe activităţi, pentru că anii de studenţie sunt foarte frumoşi şi e păcat să nu îţi faci amintiri frumoase", a declarat tânăra, pentru BIHOREANUL.

Mădălina Cseh este prima fată preşedintă a studenţilor orădeni. Până acum, liderii studenţilor au fost doar băieţi.