Inspectoratele Şcolare din judeţele Cluj, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Covasna, Harghita şi Mureş, împreună cu Casa Corpului Didactic din Sibiu şi Institutul Regional de Cercetare, Educaţie şi Transfer Tehnologic din Cluj au demarat în noiembrie 2010 un proiect comun, ReForm Transilvania, care vizează validarea a 1.450 de cadre didactice ca formatori pentru adulţi.

Astfel, o sută de dascăli bihoreni au şansa să participe la cursuri gratuite ce-i vor acredita ca formatori în domeniile tehnic şi vocaţional. Grupul ţintă de profesori vizaţi sunt cei care predau în şcoli şi licee cu profil tehnic sau vocaţional. Dascălii vor participa la mai multe cursuri de formare profesională.

Miercuri, profesorii bihoreni interesaţi de aceste cursuri s-au întâlnit cu cei responsabili de proiect în sala mare a Colegiului Naţional Mihai Eminescu, pentru a afla cum pot face parte din proiect.

ReForm Transilvania este cofinanţat din fonduri europene şi are o valoare totală de 11 milioane de lei. Durata de implementare a proiectului este de 36 de luni.