Aproximativ o sută de angajaţi ai Oficiului Judeţean de Poştă Bihor au protestat, joi dimineaţă, în faţa Prefecturii Bihor faţă de măsurile de restructurare pe care conducerea companiei vrea să le aplice la toate oficiile poştale din ţară.

Potrivit liderului sindical Angela Feier, poştaşii bihoreni se tem că vor rămâne fără loc de muncă, dat fiind că la nivel naţional se intenţionează disponibilizarea a 2.800 de angajaţi din întreaga ţară. "În Oradea ar urma să rămână trei oficii poştale şi patru ghişee, în condiţiile în care acum avem 11 oficii poştale care acoperă toate cartierele", a declarat Feier pentru BIHOREANUL. În plus, susţin sindicaliştii, conducerea companiei nu are de gând nici măcar să plătească salarii compensatorii celor disponibilizaţi.

Protestatarii bihoreni au scandat lozinci anti-restructurare, dar şi legate de privatizarea companiei. "Noi nu ştim exact ce înseamnă această privatizare", a precizat Feier. "Nu vrem să cerşim, vrem să muncim" şi "Nu distrugeţi Poşta" sunt câteva din mesajele strigate de poştaşii orădeni.

De asemenea, protestatarii au înmânat un memoriu subprefectului Bihorului Cristian Bitea, iar săptămâna viitoare vor să se întâlnească şi cu parlamentarii judeţului, pentru a le prezenta problemele care îi frământă.

Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România a organizat, joi dimineaţă, proteste în întreaga ţară. În multe oraşe, sindicaliştii au purtat cagule, dat fiind că în urma participării la un miting în Bucureşti la începutul lunii februarie, unii dintre ei au ajuns să fie cercetaţi disciplinaţi. "Noi nu am purtat cagule, dar fiecare participant a fost în afara orelor de program. Sperăm să nu avem probleme", a mai spus Angela Feier.