O tânără care a fost abandonată într-o pungă de plastic și găsită în Parcul 1 Decembrie din Oradea în 2002, pe când era bebeluș, își caută părinții. „Distribuiți cu toții povestea mea, povestea unui pui de om!”, îi roagă aceasta pe internauți. Nu este prima încercare a fetei de a-și găsi mama. BIHOREANUL a scris despre ea încă de când a fost găsită.

Povestea ei a fost prezentată, sumar, sâmbătă dimineață, pe pagina de Facebook „The never forgotten Romanian children – Copiii niciodată uitaţi ai României”, dedicată copiilor abandonaţi în România adoptați ulterior de alte familii.

Potrivit postării, tânăra, care se recomandă Ioana, a fost găsită de cățelușul unei fete care se plimba prin parc pe 3 ianuarie 2002, „într-o punguță de nailon sub o măsuță sau băncuță de piatră în parcul 1 Decembrie din Oradea”. Dusă la spital, a fost la scurt timp adoptată de o familie cu suflet mare. Însă după câțiva ani, a rămas orfană de mamă din nou.

„Din păcate, destinul din nou a fost crunt cu mine, căci la numai 7 anișori am rămas din nou fără mamă, așa că am rămas în grija tatălui meu cel bun și a bunicii mele scumpe. Ceea ce îmi doresc atât de mult astăzi ca povestea mea să ajungă cât mai cunoscută, să ajungă la cât mai multe persoane poate așa cineva din familia mea sau apropiat familiei mele, mă va recunoaște sau poate chiar își amintește de mama mea când mă purta în pântec”, scrie tânăra.

Ioana nu furnizează alte detalii despre trecutul său. ”Știu că numai un miracol ar trebui să se întâmple ca eu să îmi găsesc mama, dar mai știu că miracolele se pot întâmpla numai la cei care cred în ele. Vă rog din suflet, ajutați-mă să o găsesc pe mama, eu cred că dacă ne unim forțele cu toții acest lucru se va întâmpla! Diistribuiți cu toții povestea mea, povestea unui pui de om!”, i-a rugat ea pe internauți.

Povestea incredibilă a tinerei

Povestea ei de viață este, însă, una foarte emoționantă și nu este primul ei apel în a-și găsi mama.

BIHOREANUL a relatat despre cazul ei încă din 2002, după ce fetița a supravieţuit miraculos gerului în care fusese abandonată, iar apoi destinul i s-a schimbat miraculos, fiind adoptată de o familie din Pietroasa.

Copila, care a primit numele Ioana de la medici, a fost înfiată de Violeta Toma, o nevăzătoare, şi de soţul acesteia, Viorel Toma, din comuna Pietroasa. 

Când au auzit la televizor ştirea despre micuţa din parc, cei doi soţi au pornit imediat spre Maternitate, ducându-i hăinuţe şi o plăpumioară, să nu-i mai fie frig. S-au ataşat imediat de copilaş şi, la câteva săptămâni, după ce au început procedurile de adopţie, li s-a permis să-l ia acasă. Fetiţa a fost botezată Bianca Ioana Roxana, având două perechi de naşi, cum era obiceiul în Pietroasa.

După mai bine de 16 ani, în 2018, Ioana a vizitat redacţia BIHOREANUL, alături de tatăl ei, cerând să i se dea şansa să-i transmită mamei biologice că vrea să o cunoască. Fata era pe atunci elevă în clasa a X-a la Colegiul Tehnic Unirea din Ştei şi avea atât pasiuni de adolescentă, cât şi responsabilităţi de om mare. La doar 16 ani, tocmai devenise mămică.

Deşi a devenit mamă devreme, spune însă că nu are regrete: "Îmi iubesc enorm fetiţa!". Nu i-a trecut niciodată prin minte, subliniază ea, s-o abandoneze.

Citiți cutremurătoarea ei poveste în articolul: "Mamă, caută-mă!". La 16 ani de când BIHOREANUL îi relata povestea incredibilă, o adolescentă îşi caută mama biologică (FOTO)

Noul apel al tinerei poate fi văzut integral mai jos:

Așa cum BIHOREANUL a mai scris, pe pagina de Facebook „The never forgotten Romanian children – Copiii niciodată uitaţi ai României” au fost prezentate, de-a lungul anilor, mai multe povești ale unor copii abandonați în Bihor sau care aveau familii aici.

Unii dintre ei - ca de pildă, în 2021, Carla Adam - chiar au reușit să își găsească rudele în urma acestui demers. Tânăra și-a regăsit frații cu ajutorul postării de pe Facebook.

"Cineva ne-a dat indicii, aşa cum se întâmplă în majoritatea cazurilor", declara, la vremea respectivă, BIHOREANULUI Adriana Stoica, voluntara care s-a şi ocupat de caz.

Pagina "The never forgotten Romanian children - Copiii niciodată uitaţi ai României" a fost înfiinţată în ianuarie 2015 de Ileana Cunniffe Băiescu, o româncă originară din judeţul Buzău, care a început să îşi caute fratele, adoptat în urmă cu 26 de ani. Până să-l găsească, însă, a reuşit să reunească câteva zeci de familii, aşa că a decis să "deschidă" demersul ei spre comunitate.

Până azi, pagina a strâns peste 142.000 de urmăritori, iar cu ajutorul voluntarilor implicaţi în proiect, sute de persoane - ale căror nume au fost înşirate la un moment dat într-o postare - şi-au găsit familiile.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!