Florence Pugh, o tânără actriţă din Anglia, care s-a remarcat în filme ca "Black Widow", "Little Women", "Outlaw King" şi "Midsommar", a primit multe comentarii critice sau de-a dreptul jignitoare după ce a asistat la cea mai nouă prezentare de modă a casei Valentino într-o rochie transparentă din tul roz, prin care i s-au văzut sfârcurile. Rochia a fost creată chiar de designerul casei Valentino. 

După ce în spaţiul public au apărut imagini cu Florence Pugh (26 de ani) pe treptele din Piaţa Spaniei din Roma, mai multe persoane au criticat ţinuta actriţei, au făcut comentarii despre mărimea sânilor sau i-au adresat cuvinte injurioase. 

Tânăra actriţă le-a răspuns tuturor acestora printr-o postare pe pagina sa de Instagram, alături de un set de fotografii în care apare exact în rochia controversată. 

"Ştiam atunci când am purtat acea rochie incredibilă marca Valentino că ar fi imposibil că nu există comentarii, fie pozitive, fie negative. M-am bucurat să port acea rochie şi nu am avut emoii, nici înainte, nici în timp ce (n.r. – a purtat-o la fashion show) şi nici măcar după...", şi-a început actriţa răspunsul. 

Ea a continuat: "A fost interesant să văd cât de uşor le este bărbaţilor să distrugă cu totul corpul unei femei, în mod public şi cu mândrie, astfel încât să vadă toată lumea (...) Nu a fost pentru prima oară şi cu siguranţă nu va fi pentru ultima oară când o femeie va auzi ce este în neregulă cu propriul ei corp de la un grup de străini. Ce este îngrijorător este cât de vulgari pot fi unii bărbaţi". 

Actriţa s-a referit la standardele de frumuseţe impuse femeilor, în special celor din lumina reflectoarelor.

"Din fericire, eu mi-am acceptat detaliile corpului meu, care mă fac ceea să fiu eu. Sunt fericită cu toate "defectele" la care nici nu puteam să mă uit când aveam 14 ani. Atât de mulţi dintre voi aţi ţinut neapărat, în mod agresiv, să-mi transmiteţi că sunteţi dezamăgiţi de "sânii mei mici" sau că ar trebui să-mi fie ruşine că am "pieptul plat". Am trăit în corpul meu multă vreme. Sunt perfect conştientă de mărimea sânilor mei şi asta nu mă înfricoşează", a scris Florence Pugh, întrebându-se de ce anume se "sperie" atât de multă lume de nişte sâni.

"Mă face să mă întreb ce anume vi s-a întâmplat astfel încât să fiţi atât de supăraţi şi de vocali despre mărimea sânilor şi corpului meu...?". 

Actriţa din "Little Women" a spus că este recunoscătoare că a crescut într-o familie cu femei puternice şi cu forme, care au fost învăţate să găsească "puterea în cutele corpului nostru". 

În fine, Florence şi-a încheiat postarea cu mesajul: "Maturizaţi-vă! Respectaţi oamenii. Respectaţi corpurile lor. Respectaţi toate femeile. Viaţa va deveni mai uşoară, vă promit". Referindu-se la controversă, ea a scris: "Şi totul a pornit de la două sfârcuri mici şi drăguţe". 

Postarea actriţei a adunat peste 1,6 milioane de aprecieri, iar mai mulţi oameni din showbiz şi-au arătat susţinerea prin comentarii.

Designerul casei Valentino, Pierpaolo Piccioli, a scris scurt "Respect" sub mesajul tinerei actriţe.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!