O tânără în vârstă de 21 de ani din județul Vrancea a devenit cea mai tânără victimă a noului coronavirus în România, decesul ei fiind anunțat sâmbătă de Grupul de Comunicare Strategică.

Potrivit GSC, moartea fetei a fost înregistrată ca fiind cel de-al 572-lea deces din România. Ea s-a prezentat cu tuse, febră, dificultate în respirație, la Spitalul Județean de Urgență Focșani pe data de 3 aprilie, în aceeași zi fiindu-i recoltate și probele, care pe 5 aprilie au ieșit pozitive la Covid-19.

Pacienta a murit vineri, 24 aprilie, având și boli asociate precum Sindrom Down, boală renală cronică, obezitate, insuficiență cardiacă. 

Tot sâmbătă, GSC a anunțat și decesul (cu numărul 570) unei alte tinere, de 30 de ani, din județul Mureș. Pe 4 aprilie, ea a fost internată la Spitalul Clinic Județean de Urgență Mureș – secția boli infecțioase și trasnferată în aceeași zi la Terapie Intensivă, pentru suport respirator. A fost confirmată ca purtătoare a virusului pe 6 aprilie, iar pe 22 aprilie s-a stins de bronhopneumonie. Și aceasta avea comorbidități: boală cardiovasculară, HTA.

Pe de altă parte, GSC a anunțat că până sâmbătă, pe teritoriul României, au fost confirmate 10.635 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 2.890 au fost declarate vindecate și externate.

Numărul total al deceselor în rândul persoanelor diagnosticate a ajuns la  575 persoane.