Amina Muaddi, o tânără designer de pantofi, cu origini românești, a colaborat cu Rihanna pentru crearea noii linii de pantofi a brandului Fenty, ce-i aparţine îndrăgitei artiste. 

Potrivit Elle.ro, Muaddi are 32 de ani şi s-a născut în Iordania, însă adolescenţa şi-a petrecut-o în Bucureşti, mama sa fiind româncă. De mai bine de zece ani ea locuieşte în Italia, țară în care a şi devenit faimoasă în ultimii ani ca designer de pantofi. Creaţiile sale au fost purtate de celebra Kim Kardashian, de surorile ei, Kylie şi Kendall Jenner şi de fotomodelele Gigi Hadid, Hailey Bieber şi Caroline Daur.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by AMINA MUADDI ????????‍♀️ (@aminamuaddi) on

Printre fanele încălţărilor sale se numără şi cântăreaţa Rihanna, care a şi integrat pantofii lui Muaddi în show-ul ei de lenjerie Savage x Fenty în timpul Săptămânii Modei de la New York din toamna anului trecut. 

La mijlocul lunii iulie, pagina de Instagram a brand-ului Fenty anunţa că Rihanna colaborează cu Amina pentru o colecţie de pantofi. "Totul pentru pantofi. Directorul nostru executiv şi artistic @badgalriri a lucrat cu celebrul designer de încălţăminte @aminamuaddi pentru crearea unei colecţii în ediţie limitată – lansarea va avea loc săptămâna viitoare, pe 15 iulie! Pregăteşte-te!". Anunţul a fost publicat alături de o imagine în care apar cele două în timp ce lucrează.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FEИTY (@fenty) on

"A fost totul foarte natural. Evident o iubesc pe Rihanna pentru muzica şi talentul ei, dar şi pentru stilul iconic. Am multă admiraţie pentru ea. Când a lansat Fenty, am fost nerăbdătoare să văd colecţia şi mi-a trimis câteva piese. Rihanna mi-a purtat dintotdeauna pantofii şi eu am purtat Fenty. Deci ne-am susţinut reciproc. Avem respect comun pentru munca fiecăreia. Când Jahleel (director creativ al Fenty) m-a întrebat dacă vreau să fac parte din proiect, am zis da pe loc", a povestit tânăra într-un interviu pentru revista Vogue din Marea Britanie. 

Colecţia cuprinde șapte modele de sandale cu o formă inedită a tocului. După primele 24 de ore de la lansarea colecţiei, pe site-ul Fenty stocul a două modele era deja epuizat. Cea mai scumpă pereche de pantofi costă 850.000 de dolari americani, adică peste 3,5 milioane de lei. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by AMINA MUADDI ????????‍♀️ (@aminamuaddi) on