Anamaria Vartolomei, o tânără de origine română, a fost desemnată, luni seara, cea mai bună actriţă la cea de-a 27-a ediţia a galei premiilor Lumières din Franţa, după modelul Globurilor de Aur din Statele Unite ale Americii.

În vârstă de 22 de ani, Anamaria Vartolomei este originară din oraşul Dărmăneşti, judeţul Bacău, şi a emigrat împreună cu părinţii în Franţa pe când avea 6 ani, scrie site-ul Culturaladuba.ro.

În cadrul galei Lumières, a fost premiată pentru interpretarea sa în filmul "L’Evénèment" ("Evenimentul"), în care joacă rolul principal. 

Lungmetrajul urmăreşte povestea unei tinere, Anne Duchesne, care rămâne însărcinată în facultate, în Franţa anilor `60, şi încearcă să facă avort, cu toate că acesta era interzis la acea vreme.

La gală, românca stabilită în Franţa a reuşit să devanseze nume mari din industria cinematografică franceză, precum actriţa şi regizoarea Sophie Marceau, mai notează sursa citată. 

Premiile Lumières au fost înfiinţate în 1995 la iniţiativa ziaristului britanic Edward Behr şi sunt desemnate în fiecare an de o adunare formată din zeci de critici internaționali din lumea cinematografiei din mai multe țări.

Filmul "L’Evénèment" va putea fi văzut anul acesta şi în cinematografele din România (video).

Lungmetrajul este apreciat în industrie. În toamna anului trecut, acesta a primit Leul de Aur, marele premiu al festivalului de film de la Veneţia.

Anamaria Vartolomei a debutat în cinematografie pe când avea doar 12 ani, în filmul "My little princess" (video), regizat tot de o româncă, Eva Ionesco.

Fata şi-a urmat pasiunea şi a urmat actoria la Cours Florent, o şcoală de teatru renumită din Paris, timp de 2 ani, dar şi alte cursuri în domeniu.

Îşi doreşte să studieze în continuare actoria în SUA, visând să ajungă într-o zi şi în studiourile de la Hollywood.