O angajată a Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea a fost desemnată asistentul social al anului în domeniul incluziunii sociale şi economie socială la Gala Naţională a Excelenţei în Asistenţă Socială care a avut loc săptămâna aceasta, mai precis marţi, la Ateneul Român din Bucureşti.

Câştigătoarea distincţiei este Ioana Ostahie, asistent social la cantina Caritas Eparhial, unde zeci de oamenii nevoiaşi primesc zilnic o masă caldă la prânz. Cantina funcţionează şi cu ajutorul mai multor voluntari care ajută în fiecare zi la pregătirea şi servirea mâncării.

Angajata Caritas Eparhial a fost nominalizată pentru premiu şi a fost votată online pentru a ajunge în finală. Acolo, un juriu format din specialişti i-a analizat activitatea pe 2016 şi a decis să o desemneze asistentul social al anului în domeniul incluziunii sociale.

"O felicităm pe Ioana Ostahie pentru premiu şi le mulţumim tuturor celor care au votat în etapa iniţială, juriului şi organizatorilor evenimentului Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali", se arată într-un comunicat al Caritas Eparhial.