Tânăra Oana Berdie din Oradea a reprezentat judeţul Bihor la Festivalul Naţional de Folclor „Potcoava de Aur”, unde a obţinut locul al doilea. Evenimentul a avut loc la Sala Palatului din Bucureşti sâmbătă, 28 aprilie, şi a reunit 28 de concurenţi din toată ţara.

Oana Berdie are 18 ani şi este elevă la Liceul de Arte, iar de la vârsta de opt ani face canto popular la Palatul Copiilor din Oradea, la clasa profesoarei Anamaria Gal. 

Însăşi participarea la acest prestigios eveniment a fost o mare realizare pentru Oana, care şi-a dorit să cânte alături de Orchestra Lăutarii din Chişinău, condusă de Nicolae Botgros.

„Un adevărat regal muzical la care, acum un an, eram în public, fascinată de ceea ce poate transmite muzica populară, atunci când este pusă în scenă de adevăraţi profesionişti! Cuvintele sunt prea sărace ca să exprime onoarea pe care am simţit-o cântând alături de Orchestra Naţională Lăutarii din Chişinău, emblemă a folclorului muzical, aspiraţie şi punct de reper în ascensiunea mea", a transmis Oana pe reţelele de socializare imediat după finalizarea concursului.

La concurs s-au înscris 80 de concuraţi, din care au fost selectaţi pentru a urca pe scena festivalului 28 de interpreţi. Oana Berdie a reprezentat Bihorul cu doina „Vine sara luna-n prag" şi cântecul de joc „Cine nu ştie ce-i dorul", acesta din urmă din repertoriul regretatei Florica Ungur.

„Orice realizare pe care o are şi o va avea în viată mă va face mandră şi fericită că am ajutat la şlefuirea acestui frumos diamant care a apărut in viaţa mea acum vreo 10 ani", a fost mesajul profesoarei Anamaria Gal pentru tânăra interpretă.

Oana Berdie

Trofeul festivalului "Potcoava de Aur" a fost câştigat de Tin Vasilescu, absolvent al Şcolii Populare de Arte şi Meserii "Ilie Micu" din Sibiu, iar locul I i-a fost acordat lui Damian Spinei din Republica Moldova.

Festivalul-concurs "Potcoava de Aur" a fost organizată de către Asociaţia A.R.T.I.S.T, Ministerul Culturii şi Palatul Naţional Bucureşti.

Printre cei care au cântat pe scena festivalului, din postura de invitați, s-au numărat Laura Lavric, Ion Paladi, Paula Seling, Mioara Velicu, Angelica Flutur, Mirela Vaida, Paul Ananie, Oana Tomoiaga, Georgiana Lobonţ, Aurora şi Săndel Mihai sau Oana Bozga-Pintea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!