Sorana Buştea, o orădeancă de 24 de ani, studentă la specializarea Medicină Dentară a Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Oradea, i-a dat pe spate pe cei trei juraţi ai concursului de la Pro TV Masterchef, după ce a gătit un "burger reinventat".

În emisiunea transmisă marţi seară, tânăra a precizat că a călătorit prin America şi Grecia, ţări în care a lucrat pe timp de vară, şi a încercat să înveţe câte ceva de peste tot. Drept urmare, le-a pus pe farfurie celor trei chefi un burger care, în loc de chiflă de pâine, avea o chiflă din macaroane cu brânză trecute prin ou şi prăjite ca un şniţel. Burgerul orădencei mai avea carne de vită, un sos de guacamole şi un sos de roşii cherry cu lămâie, chilli, scorţişoară şi cuişoare.

Primul care a gustat preparatul Soranei a fost chef Cătălin Scărlătescu. "Bă, n-ai mâncat macaroane d-astea niciodată în viaţă!", le-a spus juratul colegilor săi. "Nu glumesc: ţi-a trecut vreodată prin cap să faci şniţel din macaroane cu brânză? Sunt geniale, pe cuvântul meu de onoare", a spus Scărlătescu.

La rândul său, chef Florin Dumitrescu a admis că, gustat separat, sosul orădencei nu este prea gustos, dar în combinaţia reinventată este delicios.

În final, cei trei juraţi au golit farfuria orădencei. Dar, cum ediţia s-a difuzat pe 1 aprilie, au făcut şi o farsă: i-au spus tinerei că ce a văzut a fost o glumă şi că trebuie să plece fără şorţ, adică fără să fie admisă în următoarea etapă a concursului.

Sorana a părăsit platoul, recunoscând apoi în faţa prietenilor care au venit să o susţină şi a prezentatorului Răzvan Fodor că n-a înţeles nimic din "caterincă". În final, Fodor i-a dat şorţul, spunându-i că de fapt a fost păcălită.

După ce etapa preselecţiilor la Masterchef se va încheia, orădeanca va debuta în competiţia propriu-zisă.

Vezi aici cum a fost lăudată orădeanca!