După câteva zile de ploaie și temperaturi mici, locuitorii zonei Crișana, și nu doar ei, au motive de bucurie. Administrația Națională de Meteorologie a publicat luni prognoza pentru perioada 16-29 septembrie, arătând că temperaturile cresc simțitor, iar ploile se opresc.

În ceea ce privește regiunea Crișana, „vremea va fi rece în prima zi (luni, 16 septembrie), când media temperaturilor maxime va fi de 17 grade. Încălzirea se va resimți în întreaga regiune, încă din a doua zi (marți 17 septembrie), când sunt estimate maxime de 22...23 de grade”. 

Apoi, „în perioada 18 – 25 septembrie, media zilnică a temperaturilor maxime va fi de 24...25 de grade, iar ulterior spre finalul lunii este posibilă o scădere ușoară, până spre 22...23 de grade”. 

În primele nopți din intervalul vizat va fi mai rece, cu medii de 6-8 grade, dar „pentru restul intervalului sunt estimate valori termice minime cuprinse între 9 și 12 grade”. 

Conform ANM, în Crișana și ploile se vor opri vreme de zile bune. „Următorul interval probabil cu ploi este estimat între 25 și 28 septembrie”, spun specialiștii. 

Estimarea meteo pentru toate regiunile țării:

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!