O hală de producţie de plante medicinale, aparţinând unei firme din Bunteşti, a luat foc, miercuri dimineaţă, cel mai probabil din cauza scânteilor căzute din uscătorul de plante medicinale.

Incendiul a fost anunţat la dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana" al judeţului Bihor la ora 6.40 dimineaţa, iar acolo s-au deplasat trei echipaje de stingere şi un echipaj de prim ajutor calificat din cadrul Staţiei de Pompieri Ştei.

Când militarii au ajuns, flăcările se manifestau violent la o hală de producţie şi o construcţie anexă din lemn, pe o suprafaţă totală de circa 350 metri pătraţi, şi la acoperişul acestora, pe o suprafaţă de aproximativ 500 metri pătraţi. Totodată, riscul de propagare a incendiului la hala de depozitare era ridicat.

Pompierii au stins focul după patru ore, iar paramedicii au acordat primul ajutor calificat unui bărbat care se afla în clădire la izbucnirea incendiului şi s-a intoxicat cu fum. Bărbatul a fost ulterior transportat la spital.

"Ca urmare a producerii evenimentului au ars: acoperişul halei de producţie şi o suprafaţă de circa 150 metri pătraţi din tavanul acesteia, construcţia anexă din lemn, trei scule electrice şi o tonă plante medicinale", a precizat lt. Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana.

Pompierii militari au reuşit să salveze hala de depozitare cu o suprafaţă de circa 500 metri pătraţi, două tone plante medicinale, două cântare şi doi metri cubi dulapuri din lemn.