Autocontrolul aplicat de o firmă din Oradea care importă carne de pui a dat rezultate bune şi a dus la evitarea unei probleme de sănătate publică.

Firma respectivă a cumpărat din Polonia o cantitate de o tonă şi jumătate de carne de pui care, la testarea efectuată chiar în cadrul firmei, s-a dovedit a fi fost infestată cu Salmonella, astfel încât a fost contactată Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Bihor, pentru o analiză suplimentară şi efectuarea demersurilor prevăzute de lege în asemenea situaţii.

„Descoperirea cărnii infestate a avut loc cu o săptămână în urmă, chiar la firma importatoare. Am trimis probe pentru analize suplimentare la Bucureşti şi s-a confirmat infestarea cu Salmonella. În acest timp, carnea a fost închisă şi sigilată, iar după venirea rezultatului a fost distrusă”, a declarat miercuri BIHOREANULUI şeful DSVSA Bihor, dr. Remus Moţoc.

Acesta a precizat că importul cărnii de pui avea ca scop procesarea acesteia pentru a fi comercializată sub formă de frigărui, dar nicio cantitate din lotul infestat nu a ajuns pe piaţă.