Fotbaliştii de la FC Bihor Oradea au rupt şirul insucceselor şi au obţinut, sâmbătă, o victorie clară în deplasare, la Focşani, cu scorul de 3-0, fapt care le mai aduce încă trei puncte importante în clasament, cu care revin la jumătatea ierarhiei la zi a Ligii a II-a, pe locul 11.

Meciul de la Focşani, de pe Stadionul Milcovul, care a contat pentru etapa cu numărul 8 a eşalonului secund, s-a încheiat cu cea mai categorică victorie pe care FC Bihor a obţinut-o până în prezent în noul sezon, 3-0 pentru roş-albaştri, care la pauză conduceau deja cu 2-0.

Gustavo Aragolaza s-a aflat sâmbătă la prima partidă în calitate de antrenor principal, fiindcă după ce Camera Națională de Soluționare a Litigiilor din cadrul FRF a constatat încetarea raporturilor contractuale cu fostul antrenor principal, Florin Farcaş, clubul FC Bihor a înregistrat schimbarea titulaturii tehnicianului argentinian chiar în dimineaţa zilei meciului de la Focşani.

Şase bihoreni în primul 11

Aragolaza a început jocul cu câteva schimbări în primul 11, iar echipa orădeană a aplicat o tactică perfectă, care i-a adus o victorie concludentă, la o diferenţă de trei goluri. Aceasta, după o primă repriză foarte bună făcută de roş-albaştri şi o parte secundă în care s-au apărat fără greşeală şi au fost extrem de periculoşi pe contraatac.

Primul gol l-a marcat Adrian Gîdea, în minutul 15, după care Andreas Chiriţoiu a urcat scorul la 2-0 pentru orădeni în minutul 29, pentru ca tabela să o închidă Robert Curescu, în minutul 90.

De menţionat că şase dintre jucătorii titulari pentru acest meci au fost bihoreni, iar exceptându-i pe Filip şi Accinelli, media de vârstă a formaţiei orădene a fost de 22 de ani.

O primă repriză foarte bună

După un început de joc convingător, FC Bihor a izbutit deschiderea scorului în minutul 15, când, în urma unei centrări venite de pe dreapta, până pe partea opusă a careului mare, mingea a fost recentrată la marginea suprafeţei de pedeapsă, iar Adrian Gîdea a reuşit un gol frumos cu un şut din voleu. Mingea a lovit mai întâi bara şi apoi a intrat în plasă.

Orădenii au continuat ofensiva şi în minutul 19 când Ober Almanza a şutat din întoarcere, dar mingea a fost deviată pe lângă poarta gazdelor, apoi în minutul 21 Andreas Chiriţoiu a reluat cu capul pe lângă bară.

Prima ocazie a gazdelor s-a consemnat în minutul 23, când George Dragomir a centrat de pe dreapta, în suprafaţa de pedeapsă, dar Cristian Ciobanu nu a reuşit să trimită periculos spre poarta lui Accinelli.

În minutul imediat următor, Gelu Gitye a avut o ocazie foarte bună pentru orădeni, din poziţie laterală, de unu la unu cu portarul, însă nu a reuşit să-l învingă pe acesta.

Golul al doilea a venit în minutul 29, când Andreas Chiriţoiu a înscris cu capul din interiorul careului, după o centrare primită de pe stânga de la acelaşi Gelu Gitye.

La 0-2 gazdele au început să iasă mai mult la atac, iar pe finalul primei reprize, în minutul 39, Denis Renţa a expediat un şut bun din afara careului, portarul Accinelli a atins mingea care apoi a lovit bara.

S-a intrat în pauză cu avantajul de două goluri al roş-albaştrilor, care în partea secundă s-au apărat foarte bine şi au fost periculoşi pe contraatac. Astfel, Chiriţoiu a avut o bună oportunitate în minutul 53, irosită însă.

A urmat presiunea gazdelor, care, prin Alexandru Zaharia, au expediat trei şuturi pe jos, dar fără probleme pentru Accinelli, în minutele 55, 57 şi 59.

În minutul 61 însă cei de la Focşani au avut o ocazie foarte mare. Gabriel Dodoi, singur cu portarul orădean, a trimis din 5 metri pe lângă bară.

Gazdele au continuat să atace, iar în minutul 65 Robert Enache a avut o bună ocazie, dar a reluat pe lângă poartă, după o centrare la colţul lung.

Poftă deosebită de joc pentru Robert Curescu

În minutul 71 Gustavo Aragolaza l-a trimis în teren pe Robert Curescu, iar acesta şi-a făcut simţită prezenţa deja din minutul 75, când a şutat de la 30 de metri, puţin pe lângă poartă. Două minute mai târziu însă, acelaşi Curescu a avut o ocazie uriaşă. A lobat peste portar, dar, de pe lina porţii, iar Cristian Jalbă a reuşit să respingă.

Atacantul orădean nu s-a dezminţit şi în minutul 81 a trimis o torpilă, dar mingea a şters bara transversală.

În cele din urmă Robert Curescu a reuşit să îşi treacă numele pe lista marcatorilor, în minutul 89, după o combinaţie superbă pe care a avut-o cu Albert Stahl. A urmat o pasă filtrantă a lui Stahl, care l-a lăsat singur pe Curescu cu portarul advers, iar acesta l-a "executat" cu un şut plasat la coltul lung, lăsându-l făra replică pe Uţiu.

Partida s-a încheiat apoi cu victoria clară a roş-albaştrilor, care, astfel reuşesc să întrerupă şirul insucceselor.

Primul joc ca antrenor principal

"Este o victorie importantă pentru noi, dar, în primul rând pentru suporterii noştri. Acum e important să rămânem cu picioarele pe pământ şi să pregătim cu atenţie următoarele meciuri foarte dificile care vin. Nu vreau decât să le mulţumesc jucătorilor mei pentru determinare şi tuturor suporterilor noştri pentru răbdare şi susţinere", a declarat, la finalul partidei, Gustavo Aragolaza, cel care de sâmbătă are titulatura de antrenor principal al echipei.


CSM Focşani – FC Bihor Oradea 0-3 (0-2)

Au marcat: Adrian Gîdea (min. 15), Andreas Chiriţoiu (min. 29) şi Robert Curescu (min. 90)

CSM Focşani: Allexandru Uţiu – Pedro Albino, Cristian Jalbă, Stejărel Vişinar, Răzvan Tamaşi, Sorin Săpunaru – cpt. (min. 46 Arlind Dakaj), Denis Renţa, George Dragomir (min. 52 George Dănăilă), Alexandru Zaharia (min. 71 Răzvan Gorovei), Gabriel Dodoi (min. 60 Dan Florin Blaj) şi Cristian Ciobanu (min. 46 Robert Enache). Antrenor: Rareş Forica (interimar)

Rezerve: S. Preda – Bg. Creţ, Andr. Mazilu, Ciopa, Dakaj, Blaj, Gorovei, Rob. Enache, G. Dănăilă

FC Bihor: Rodrigo Accinelli – Sebastian Cucu, Andrei Gal, Deniz Giafer, Loren Ioviţă (min. 76 Călin Jurj) - Ricardo Farcaş (min. 71 Cristian Curescu), Ioan Filip - cpt. - Mihai Adrian Gîdea (min. 58 Albert Stahl), Ober Almanza (min. 58 Luca Tincău), Gelu Gitye (min. 46 Andrei Moga) -  Andreas Chiriţoiu. Antrenor: Gustavo Aragolaza

Au arbitrat: Horia Gabriel Mladinovici (Bucureşti) - Cosmin Vatamanu (Bucureşti) şi Alexandru Filip (Constanţa).


Etapa a 8-a din Liga a II-a la fotbal:

Sâmbătă, 28 septembrie 

FC Voluntari - Unirea Ungheni  1-3

Ceahlăul Piatra Neamţ - CSC 1599 Şelimbăr   3-2

Viitorul Pandurii Târgu Jiu - Chindia Târgovişte  0-3

AFC Câmpulung - Muscel - Metaloglobus Bucureşti   0-3

Metalul Buzău - CS Mioveni   4-0

CSM Reşiţa - Concordia Chiajna  3-1

CSC Dumbrăviţa - CSM Slatina  2-4

CSM Focşani - FC Bihor Oradea  0-3

FC Argeş - Corvinul 1921 Hunedoara 0-1

Duminică, 29 septembrie, ora 11

FCU 1948 Craiova - CS Afumaţi (Digi Sport şi Prima Sport)

Luni, 30 septembrie, ora 18

Steaua Bucureşti - Csikszereda Miercurea Ciuc (Digi Sport şi Prima Sport)

După acest succes, FC Bihor a urcat pe locul 11 al clasamentului, cu 10 puncte.

În etapa viitoare, roş-albaştrii vor evolua pe teren propriu, cu FC U Craiova, luni, 7 octombrie, de la ora 16, într-o partidă care va fi televizată.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!