Pompierii orădeni şi cei din Băile 1 Mai au intervenit, sâmbătă seară, în jurul orei 18, pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o vilă de pe strada Mihai Kogălniceanu din Sânmartin.

Acoperişul şi etajul superior al casei au ars violent, iar vecinii povestesc că flăcările au fost uriaşe. “Noi locuim pe cealaltă stradă, dar am văzut flăcările şi ne-am speriat. Au fost foarte mari. Mai bine de o oră cred că s-au luptat pompierii să le stingă”, a declarat BIHOREANULUI o femeie.

Misiunea militarilor, care au intervenit cu patru autospeciale cu apă şi spumă, a fost îngreunată de faptul că pe stradă nu există niciun hidrant care să asigure apa, în asemenea situaţii de urgenţă.

Incendiu Sânmartin

Din acest motiv, una dintre autospecialele ISU Crişana a fost nevoită să aducă apă de la cel mai apropiat hidrant. În plus, casa nu are front stradal, ci se află în spatele unei alte vile, aşa că pompierii au fost nevoiţi să folosească şi curtea vecinilor, pentru a ajunge la imobil.

În jurul orei 19, flăcările au fost stinse, dar militarii încă verificau interiorul casei, pentru a se asigura că nu a mai rămas jar mocnit, care să pornească un nou incendiu.

Se pare că vila a luat foc după ce fiica proprietarilor casei, singura persoană care se afla în imobil, a pornit focul în şemineu. Din fericire, tânăra nu a fost rănită, dar a suferit un atac de panică.

Pompierii urmează să stabilească ce anume a declanşat incendiul, dar nu este exclus să fie vorba de o problemă la coşul de fum al casei.

UPDATE: Sursa incendiului a fost coşul de fum

Potrivit unui comunicat transmis luni de ISU Crişana, cercetările făcute de pompieri au indicat faptul că incendiul a fost, cel mai probabil, provocat de coșul de fum deteriorat.

Pagubele au constat în acoperişul casei, două uși, o fereastră, trei corpuri de mobilier și un televizor.