Copiii din comuna bihoreană Căbeşti au participat în perioada 9 – 13 august la o tabără de vară pe teme botanice organizată cu sprijinul financiar al Fundaţiei Orizonturi Noi şi al Primăriei Căbeşti.

Zile de poveste...

Tabăra "Oameni, plante şi poveşti vindecătoare" organizată de Primăria şi Şcoala cu clasele 0 – VIII din Căbeşti în colaborare cu fundaţiile Noi Orizonturi şi Vitas, a constituit un prilej pentru copiii comunei pentru a-şi dezvolta cunoştinţele botanice şi de a explora frumuseţile naturale ale localităţii sub ghidajul profesionist al cadrelor didactice.

"Elevii au fost implicaţi în acţiuni culturale, creative şi de mediu, coordonate alături de cetăţenii dornici să contribuie la dezvoltarea multilaterală a copiilor", a transmis Primăria Căbeşti.

În primele trei zile, copiii au luat parte la sesiuni practice de informare cu privire la patrimoniul natural al comunei şi activităţi de lucru manual şi pictură, în cadrul cărora au fost îndemnaţi să portretizeze într-o manieră creativă cunoştinţele acumulate.

"În a patra zi elevii purtând costume tradiţionale au făcut o şezătoare prin care au fost invitaţi să devină promotori ai culturii locale, iar mai apoi s-au bucurat de un foc de tabără pe Valea Dâlbii, o zonă unică a comunei, caracterizată de un real potenţial turistic", a transmis Primăria Căbeşti.

Tabără cu licitaţie

Tabăra "Oameni, plante şi poveşti vindecătoare" s-a încheiat cu o licitaţie în care micuţii şi-au vândut lucrările expuse, dar şi siropurile şi gemurile preparate în zilele anterioare.

"Astfel, copiii au învăţat şi cum pot deveni producători locali prin muncă şi creativitate: prin cules de plante şi fructe, cusut de săculeţi, făcut sucuri naturale, dulceţuri pe care le-au împachetat tradiţional", se mai menţionează în comunicat.

Sumele strânse cu ocazia licitaţiei vor fi folosite pentru organizarea de noi activităţi pe care elevii le vor stabili în funcţie de preferinţele lor.