Zeci de poliţişti şi jandarmi bihoreni au adunat sâmbătă gunoaiele de pe malul drept al Crişului Repede, în Oradea, aceştia alăturându-se campaniei de curăţenie ,,Let's Do It, Romania!".

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Poliţia Bihor, poliţiştii, în număr de circa 40, au adunat deşeurile de pe porţiunea cuprinsă între Podul Dacia şi zona Silvaş.

Unii dintre oamenii legii au fost însoţiţi de soţi, soţii şi de copiii lor.

"Înarmaţi" cu saci de colectare au fost şi jandarmii bihoreni. Comunicatul transmis de reprezentanţii instituţiei nu precizează câţi jandarmi au participat la acţiune. 

Dar, "prin această activitate dorim să încurajăm cetăţenii să acţioneze într-un mod responsabil faţă de natură şi cu privire la colectarea şi gestionarea corespunzătoare a deşeurilor, dar şi pentru a da un exemplu de comportament pozitiv generaţiilor tinere", au transmis aceştia.

De precizat că în acţiunea de ecologizare "Let's Do It" s-a putut înscrie orice doritor. La fel ca în fiecare an, în campanie s-au implicat numeroși voluntari.

Tocmai din acest motiv, municipalitatea a anunţat că asigură materialele necesare pentru strângerea gunoaielor şi transportul deşeurilor din punctele de colectare stabilite cu operatorul de salubrizare la groapa de gunoi.

Primăria Oradea a pus la dispoziţia celor care s-au alăturat campaniei 500 de saci cu o capacitate de 240 litri.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!