Consiliul Naţional Maghiar din Transilvania şi Partidul Popular Maghiar din Transilvania sărbătoresc Ziua Naţională a Maghiarilor de Pretutindeni în parcul Libertăţii.

Potrivit unui comunicat de presă remis de PPMT, manifestarea va avea loc de la ora 14 la statuia martirului erou Szacsvay Imre şi va cuprinde citirea mesajului prim-ministrului Ungariei şi discursuri festive ale europarlamentarului Laszlo Tokes şi ale vicepreşedintelui PPMT Zatykó Gyula.

De asemenea, la ceremonia organizată de popularii maghiari va avea loc şi un spectacol al actorului Dánielfy Zsolt din Debreţin, al fanfarei de tineret din Csökmő, Ungaria, şi al Corului Feminin din Oradea, urmând să se încheie cu depuneri de coroane.

Manifestările PPMT în Parcul Libertăţii vor avea loc cu două ore înainte ca acolo să ajungă şi liderii UDMR, care organizează propriul program. Preşedintele executiv al UDMR Bihor, Szabo Odon, a declarat că a invitat la ceremonia de mâine toţi maghiarii, "dar cei de la PPMT au înţeles să sărbătorească această zi altfel".