Un obiect luminos neidentificat a fost surprins în fotografii şi imagini video de mai multe persoane în noaptea de luni spre marţi, acesta fiind vizibil inclusiv din Bihor. Aceeaşi apariţie stranie a fost imortalizată şi în Moldova, în Rusia şi în Grecia. 

BIHOREANUL a primit fotografii (vezi galeria de imagini), realizate în dimineaţa zilei de marţi, în jurul orei 5.30, din localitatea Râpa, de un cititor, Adi Bogluţ. "Am fost surprins de ce văd. În câteva minute s-a dispersat norul", spune acesta.

Presa centrală, între care Digi 24, scrie că obiectul spaţial a fost observat şi de un alt bihorean, Alex Ciuhandu, tot la ora 5.30, tânărul opinând că ar putea fi meteorit care a intrat în atmosferă. 

(sursa video: Ciuhandu Alex, Facebook)

De asemenea, imagini similare au fost făcute şi între Râmnicu Sărat şi Focşani. Un locuitor din zonă, Radu Alex, le-a transmis celor de la Digi că ar putea fi staţia spaţială chineză Tiangong-1.

În plus, un român aflat în vacanţă în Grecia a surprins şi el fenomenul, la ora 5:35, mai notează Digi 24. "O pată de lumină rămasă în urma unui fenomen astronomic: meteorit sau satelit ce a intrat în atmosfera Pamântului", spune bărbatul, care a fotografiat momentul de pe insula Chios.

Aparent, acelaşi obiect misterior a fost observat şi în Rusia, într-un oraş din apropiere de graniţa cu Ucraina.

În ambele clipuri, obiectul emana o lumină concentrată, ce ulterior devenea difuză, ceea ce ar putea însemna o dezintegrare în atmosferă, mai notează Digi. 

În legătură cu staţia Tiangong-1, aceasta nu a mai fost văzută de China din septembrie 2016, iar experţii sunt de părere că obiectul de 8,5 tone se va prăbuşi pe Pământ la începutul anului 2018.