Fundaţia Hospice Emanuel lansează o nouă campanie de strângere de fonduri pentru construcţia Centrului Hospice dedicat îngrijirii copiilor şi tinerilor bolnavi în faze terminale.

De data aceasta, sub motto-ul "Oare eu cât (mai) #rezist?", sportivii amatori şi profesionişti sunt provocaţi să parcurgă kilometri pe bicicletă şi, totodată, să-şi convingă apropiaţii să doneze pentru Centrul Hospice în semn de susţinere.

Campania a fost lansată la iniţiativa lui Marius Cruceru, capelan la Hospice Emanuel, la începutul lunii aprilie şi deja a adunat circa 3.000 de euro. Organizatorii şi-au propus ca, până la finalul sezonului ciclist, adică în noiembrie, să strângă 15.000 de euro.

"Fiecare dintre voi, dragi prieteni, vă puteţi implica. Dacă nu eşti sportiv, poţi dona pentru prietenii tăi care aleargă sau biciclesc. Cei care faceţi efortul fizic puteţi adăuga efortului fizic efortul de a vă motiva prietenii să vă <plătească> fiecare km parcurs", a transmis, pe blogul său, Marius Cruceru.

Totodată, organizatorii subliniază că provocările pot fi diverse, nu doar pe bicicletă. Cei care vor să se implice pot să-şi stabilească obiective în lungimi de bazin, maraton de alergare, căţărări, etc.

Odată adunaţi şi potenţialii sponsori, orădenii sunt invitaţi să se adreseze Fundaţiei Hospice Emanuel (0359.800.162) transmiţând ziua în care se va desfăşura maratonul personal, de oricare fel ar fi el. De asemenea, sportivilor li se cere să-şi monitorizeze cursele, prin diverse aplicaţii, astfel încât să poată dovedi că s-au achitat de misiune.

Sponsorii pot vira banii în conturile: 

RO83 RNCB 0032 0702 3947 0010 - Cont donaţii în RON deschis la Banca Comercială Română, Oradea

RO24 RNCB 0032 0702 3947 0005 - Cont donaţii în EUR, deschis la Banca Comercială Română, Oradea

Donaţii în USD prin PayPal

Banii vor fi folosiţi pentru finalizarea aripii destinată diagonisticaţilor cu boli terminale, zona de activităţi pentru copii şi tineri. Un proiect mai vechi al Fundaţiei Hospice Emanuel, Centrul de Îngrijire Paliativă Hospice este în fază de construcţie în apropierea depoului OTL, cu sprijinul Primăriei – care a oferit gratuit terenul – şi firmei Repcon. Totuşi, Fundaţia Hospice are nevoie de fonduri pentru a finaliza şi dota acest centru.