La Universitatea din Oradea urmează o săptămână încărcată. Marţi va debuta o nouă ediţie a "Săptămânii ştiinţifice", manifestare care adună o serie de conferinţe şi seminarii la toate cele 15 facultăţi.

În cadrul ceremoniei de deschidere, programată să înceapă la ora 10 în Aula Magna, se va face o prezentare a activităţii de cercetare, dezvoltare şi inovare a universitarilor orădeni, iar apoi se va conferi titlul de "Profesor emerit" unui cadru didactic, care a excelat în activitatea didactică şi de cercetare.

Tot marţi, dar de la 13 şi în aula Facultăţii de Medicină şi Farmacie, va fi decernat titlul de Doctor Honoris Causa profesorului universitar Marius Bojiţă, de la Universitatea de Medicină şi Farmacie Iuliu Haţieganu din Cluj Napoca.

În plus, între 1 şi 3 iunie, Universitatea va găzdui Consiliul Naţional al Rectorilor. Rectori de la toate universităţile din ţară vor dezbate probleme actuale ale învăţământului superior, dar doar după ce vor participa la o festivitate aniversară intitulată "55 de ani - Universitatea din Oradea", care va avea loc vineri, de la ora 10, în Aula Magna.

Apoi, de la ora 14.30, lucrările CNR vor fi deschise de însuşi ministrul Educaţiei, Valentin Popa, care va prezenta date statistice despre învăţământul superior.

Ulterior, de la ora 17, fostul ministru al Educaţiei Adrian Curaj va avea o prezentare despre cerinţele pieţei muncii la nivel european.

Sâmbătă şi duminică, rectorii vor continua dezbaterile la Hotel Internaţional din Băile Felix.