Consilierii locali din Marghita au fost chemaţi joia trecută să voteze o restructurare cu 30% a aparatului administrativ, dar şi reducerea cu 10% a salariilor pentru toţi angajaţii şi aleşii locali. Ambele proiecte au fost propuse de primarul independent Marcel Sas-Adăscăliţii, care a avut de dus muncă de lămurire cu consilierii.

În plen, toate grupurile politice - UDMR, PSD şi PNL - au avut de comentat la propuneri. Liberalii au spus că simpla reorganizare a Primăriei nu va fi suficientă pentru dezvoltarea Marghitei, cerând şi rigoare în contractarea diverselor servicii, în timp ce PSD-iştii au deplâns soarta angajaţilor restructuraţi în criză financiară şi economică, ca fiind grav năpăstuiţi, iar UDMR-iştii zicând că în cei peste 10 ani în care au condus Primăria n-au dat pe nimeni afară.

În ciuda obiecţiilor ridicate, cu o singură abţinere, a unui pesedist, toţi consilierii au votat concedierile şi tăierile de salarii, spre dezamăgirea angajaţilor Primăriei, care acum trebuie să demonstreze că sunt de neînlocuit...