Pentru al doilea an la rând, consilierul local Cristian Puşcaş şi soţia acestuia Bianca Puşcaş şi-au provocat un grup de prieteni şi cunoştinţe la o cină diferită, ce a avut loc luni seară în restaurantul Capitolium din Oradea.

Toţi invitaţii, 35 la număr, au fost legaţi la ochi de la intrarea în local şi lăsaţi să mănânce în întuneric, doar ca să înţeleagă cât de cât ce soartă au copiii nevăzători.

"Am chemat prieteni de-ai noştri, cunoştinţe, dar nu le-am spus cine mai este invitat", a explicat Bianca Puşcaş. Aşadar, mesenii nu au ştiut nici măcar unde au fost aşezaţi ori cine le-au fost companioni de cină, fiind îndemnaţi de organizatori să descopere singuri aceste informaţii. Drept urmare, imediat ce au fost aşezaţi la mese, invitaţii au început să pipăie ca să afle cum şi cu cine stau la masă.

Cel mai greu le-a fost, însă, să mănânce cina servită. Pe lângă că nu au ştiut ce li se va servi, şi s-au bazat pe simţul olfactiv ca să recunoască cartofii piure ori salata de varză, oamenilor le-a fost greu să îşi porţioneze mâncarea şi să o ducă la gură. De nenumărate ori, mulţi dintre ei s-au trezit că duc furculiţa goală spre gură, deoarece nu au nimerit nicio bucată de mâncare. "Este o cină gustoasă, dar grea", a spus una dintre invitate.

"Am reuşit să mănânc, dar nu ştiu cât mai am de mâncat. De câteva furculiţe dau în gol. Este un sentiment înfricoşător. Încercând să te pui în pielea lor, nu pot să explic ceea ce, ca părinte, simţi", a precizat Cristian Puşcaş.

Printre invitaţii soţilor Puşcaş s-au numărat oameni de afaceri, actori, profesori, inclusiv directoarea Centrului Şcolar de Educaţie Incluzivă Cristal Oradea, şcoală unde există o clasă pentru elevi nevăzători şi pentru care mesenii au făcut donaţii. La finalul evenimentului "Suflete în lumină", toţi invitaţii din Capitolium au donat bani pentru ca profesorii să le poată achiziţiona cele necesare elevilor nevăzători şi astfel să le uşureze cât de cât viaţa. Cina a fost asezonată şi cu colinde cântate de un grup de tineri.