Sistemul de supraveghere video din municipiul Salonta se modernizează prin montarea a 30 de camere noi, inclusiv la trecerile de pietoni, a anunţat, joi, primarul Török László, printr-un comunicat. 

Investiţia este realizată la solicitarea cetăţenilor şi agenţilor economici, a precizat edilul, adăugând că aceasta are ca scop prevenirea furturilor, a distrugerilor de bunuri şi a altor acţiuni antisociale, cât şi pentru a oferi sprijin pentru activitatea forţelor de ordine. 

"Până la 1 septembrie, vor fi montate peste 30 de camere de supraveghere performante atât în zona centrală a oraşului, cât şi în zona industrială, în punctele de risc identificate cu sprijinul comandantului Poliţiei Municipiului Salonta, comisarul şef Călin Moş. De asemenea, vor fi amplasate camere optimizate pentru vizualizarea numerelor de înmatriculare la trecerile de pietoni de pe arterele intens circulate", a transmis primarul Török László. 

Investiţia presupune - pe lângă extinderea sistemului de supraveghere al oraşului - achiziţionarea de servere de procesare şi analiză semnal video, recorder video de reţea cu hard disk-uri pentru stocare, posturi de lucru individuale cu monitoare.

"În următoarea perioadă, se va transfera dispeceratul dedicat monitorizării video a domeniului public în sediul Poliţiei Municipiului Salonta. În acest fel, poliţiştii care vor fi prezenţi aici, vor putea surprinde eventualele infracţiuni care pot apărea pe domeniul public, vor putea soluţiona cu celeritate furturi, distrugeri ale mobilierului urban, bănci de odihnă, filigorii, coşuri de gunoi, având acces de asemenea la informaţii esenţiale pentru eventualele infracţiuni rutiere", a mai precizat edilul Salontei.

Investiţia se realizează cu sprijinul Agenţiei de Dezvoltare Durabilă Bihor, din subordinea CJ Bihor, care a alocat în acest sens 30.000 de lei.

În municipiul Salonta sunt montate în prezent 15 camere de monitorizare. Dintre acestea, 5 în scop turistic, iar astfel pe pagina Primăriei Salonta, www.salonta.net, se pot urmări, live, principalele atracţii turistice ale municipiului, între care Casa memorială "Arany János" şi Parcul Toldi.