Primăria Oradea a anunțat că începând de joi, 16 februarie, se restricționează circulația pietonală prin fața Catedralei Ortodoxe din Oradea, măsura fiind luată „în vederea demarării lucrărilor din acest perimetru la viitoarea parcare și la pasajul subteran”. 

„Circulația pietonală va fi restricționată în zona nordică a actualului traseu, în partea stângă a Catedralei Ortodoxe. Rutele pietonale se vor desfășura conform planului de situație din atașament, pe traseele marcate cu linie verde”, se arată într-o informare transmisă marți de municipalitate, însoțită de o hartă pe care a fost desenată zona interzisă pietonilor și traseul ocolitor care ajunge pe strada din fața Cetății. 

Harta trimisă de Primăria Oradea cu sectorul închis traficului pietonal (cu roșu) și traseul ocolitor (cu verde)

„Măsura este necesară pentru realizarea obiectivului „Construire parcare de tip Park and Ride - Piața Emanuil Gojdu, Oradea”, respectiv în vederea demarării lucrărilor în zona P3 a parcajului. Lucrările de terasamente, la fundații și diafragme vor dura o lună”, se mai arată în informarea Primăriei. 

Traficul rutier și pietonal este deja oprit în cea mai mare parte a Centrului Civic pentru realizarea acestor investiții.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!