Secretarul general al ALDE Bihor, Octavian Bara, a criticat, miercuri, într-o conferinţă de presă decizia Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală de a reloca administrarea fiscală a 390 de IMM-uri prospere din Bihor la Cluj, precum şi parlamentarii bihoreni care nu au "luat poziţie" pentru prevenirea acestei situaţii.

"Nu am avut ieşiri în presă pe această temă, însă am luat poziţie de mult. În urmă cu o lună şi jumătate am discutat situaţia cu domnul prefect şi am luat legătura cu Ioan Lucian de la Feederaţia Patronilor, care ulterior a făcut o adresă în care spunea că oamenii de afaceri nu sunt de acord cu această dipoziţie a ANAF. De asemenea, colegul nostru domnul Ioan Mintaş (n.r. – prim-vicepreşedinte al CNIPMMR) a făcut o adresă şi nu a primit niciun răspuns", a spus Octavian Bara, unul dintre oamenii de afaceri orădeni afectaţi de decizia ANAF.

Secretarul general al ALDE Bihor a afirmat că "măsura nu doar că va afecta IMM-urile prin drumuri la Cluj, dar va afecta şi bugetul judeţului". "Noi vom fi contribuabili ai judeţului Cluj. Noi le vom da lor bani, ei ne vor da gunoaie, căci aşa am văzut că se procedează. Ca atare, şi la redistribuirea fondurilor, judeţul Bihor va fi afectat", a spus Bara.

În aceeaşi conferinţă de presă, Octavian Bara a criticat parlamentarii bihoreni, spunând că au luat târziu o poziţie cu privire la această decizie a ANAF. "Am o întrebare: de ce factorii de răspundere şi parlamentarii care ne reprezintă interesele la nivel naţional au avut o poziţie atât de tardivă în această problemă? Aştept un răspuns…", a încheiat secretarul ALDE Bihor.

Senatorul PNL Gavrilă Ghilea l-a interpelat, luni, în plenul camerei superioare a Parlamentului pe preşedintele ANAF, Gelu Ştefan Diaconu, pe această temă, cerându-i acestuia lămuriri referitoare la efectele mutării celor 390 de firme, din punct de vedere fiscal, în judeţul vecin.

Citeşte pe larg consecinţele relocării celor mai prospere IMM-uri bihorene în articolul: Clujul ne ia banii!