Conservatorii continuă să acuze proiectul de reorganizare administrativă propus de PDL. În contextul în care regionalizarea a fost criticată de reprezentanţii tututor partidelor, ei susţin că situaţia ar putea fi tranşată de UDMR, dacă ar decide să iasă de la guvernare.

"Cred că nu există argumente întemeiate pentru proiectul propus de Traian Băsescu. Dacă în urma reorganizării vor dispărea baronii locali, vor apărea în locul lor baroni regionali, poate mai puţini dar cu siguranţă mai influenţi. Nu sunt de acord nici cu liderii UDMR, care vor să scoată oamenii în stradă. Pot să tranşeze foarte simplu acestă problemă în Parlament, ieşind de la guvernare. Pentru ei, acesta ar fi cel mai potrivit moment pentru că la viitoarele alegeri s-ar putea să nu mai fie luaţi în calcul", a declarat Octavian Bara, fostul lider al filiaeli judeţene a PC, miercuri, într-o conferinţă de presă.

Conservatorul a mai spus că, totuşi, îi înţelege pe UDMR-işti cu privire la utilizarea temelor naţionaliste pentru campania electorală: "Naţionalismul nu a ajuns la un astfel de nivel din anii 90. Cineva trebuie să răspundă de acest lucru. Astfel de derapaje se petrec doar în ţările care au dictaturi. Şi UDMR-iştii au partea lor de vină, dar ei totuşi ar trebui înţeleşi. Cu ce să se laude în faţa alegătorilor la viitoarele alegeri, cu ce să iasă în faţă? Cu faptul că au votat creşterea TVA sau că au fost de acord cu scăderea cu 25 la sută a salariilor?".

Dezamăgit de nepăsarea guvernului

Prezent şi el la conferinţă, preşedintele PC Bihor, Traian Bodea a afirmat că politicienii ar trebui să se preocupe de problemele reale ale ţării şi nu de "fumigenele" aruncate de Traian Băsescu. "Cred că situaţia din România în cea ce-l priveşte pe Traian Băescu şi actualul Guvern ar putea fi rezumată prin maxima populară "ţara arde şi baba se piaptănă". Vedem în jur ce se întâmplă cu Grecia şi cum conducătorii ţărilor importante caută soluţii pentru a rezolva situaţia acestei ţări, situaţie care ar putea duce în colaps întreaga Uniune Europeană, iar la noi se abordează teme politicianiste. Suntem clasaţi cu 45 de puncte din PIB pe cap de locuitor, doar Grecia ne depăşeşte la acest capitol, şi noi ne facem că nu vedem. Nu cred că pe români îi interesează mai mult reorganizarea decât ce pun pe masă familiei", a explicat Traian Bodea.

Acesta s-a declarat dezamăgit de faptul că guvernului nu îi pasă că "România continuă să fie cea mai săracă ţară din Europa".