Omul de afaceri Octavian Bara, fost preşedinte al Partidului Conservator (PC) Bihor până în anul 2009, s-a întors în urmă cu o săptămână tocmai în partidul din care se retrăsese, cu gândul de a participa la sondajele din cadrul Uniunii Social Liberale (USL), care vor desemna candidaţii la alegerile locale din 2012.

Politicianul, care e acum simplu membru al formaţiunii, vizează postul de preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor. "Am plecat în urma unor neînţelegeri avute cu cei din PSD la acea vreme. În ultima vreme m-am ocupat mai mult de afaceri, dar în urma cererilor colegilor mei, am revenit şi voi participa la sondajele pentru alegerile la Consiliul Judeţean. Am experienţă de manager şi cred că aş face faţă unei funcţii ca cea de preşedinte al CJ", a declarat patronul companiei Auto Bara, miercuri într-o conferinţă de presă.

De asemenea actualul preşedinte al PC Bihor Traian Bodea şi-a anunţat înscrierea în sondaje pentru candidatura la postul de primar al oraşului. "Sperăm ca sondajele să scoată în evidenţă dorinţele bihorenilor, nemulţumirea e care o aud pe stradă mă îndreptăţeşte să cred că vom avea şanse şi îi vom putea face faţă inclusiv lui Bolojan. În funcţie de cum vor decurge sondajele, poate voi candida independent pentru Primărie", a afirmat Bodea în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă.

Mai mult de atât, Bodea s-a declarat din nou încrezător şi în ce priveşte şansele partidului său, afirmând că anul viitor PC va obţine un procent mai mare în sondaje faţă de cel obţinut la alegerile din 2008. "Cred că PC are şansa de a creşte şi am încredere că vom obţine mult mai mult faţă de acel 4% pe care l-am obţinut la ultimele alegeri", a mai adăugat Bodea.