Preşedintele PNL Bihor, Cornel Popa, a propus conducerii centrale a partidului excluderea deputatului Octavian Bot, ales luna trecută într-un nou mandat, într-un colegiu din Bucureşti.

Anunţul a fost confirmat luni de preşedintele PNL Crin Antonescu, cel care l-a sprijinit pe Bot atât la intrarea în partid, cât şi pentru alegerile parlamentare, după ce liberalii bihoreni i-au refuzat deputatului traseist o candidatură în Bihor.

Situaţia lui Bot a fost discutată în prima şedinţă a conducerii PNL din acest an, care a mai avut pe ordinea de zi şi propunerea de excludere a lui Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare.

În vreme ce Bot este acuzat că a dus o campanie de denigrare la adresa liderilor PNL Bihor, Cherecheş a căzut în dizgraţia conducerii centrale a partidului după ce a dus o campanie împotriva candidaţilor liberali din Baia Mare pentru alegerile parlamentare.

De altfel, în şedinţa Biroului Politic Central, liberalii au votat excluderea celor doi din partid, dar o decizie definitivă urmează să fie luată abia săptămâna următoare.

În ce priveşte pe Bot, demersul vine la fix o lună după ce într-un articol publicitar, marcat ca atare, pe care l-a publicat în cotidianul Crişana patronat de fraţii Ioan şi Viorel Micula, traseistul, proaspăt ales deputat USL în Bucureşti, s-a răzbunat pe liberalii bihoreni, mai ales pe Cornel Popa, Ilie Bolojan, Lucia Varga şi Cristian Bodea, numindu-i ciumeţi, frustraţi, inculţi şi slugi.

Aşa cum BIHOREANUL a mai arătat, furios că înaintea începerii campaniei, liberalii bihoreni nu i-au acceptat candidatura în judeţ, deşi avea această promisiune din partea preşedintelui Crin Antonescu în schimbul trădării PDL, partidul în numele căruia s-a pricopsit cu un post de deputat în 2008, Bot şi-a intitulat textul "Perdantul şi Popa Prostu". 

Ca să sublinieze, între altele, că le este superior liderilor locali ai PNL, Bot a afirmat că "eu am supravieţuit în politică, la nivel înalt, din 1990", în timp ce "Cornel Popa vindea apa minerală a fraţilor Micula, cărora ar trebui să le fie recunoscător până la sfârşitul vieţii, pentru că au făcut om din el. Se pare, însă, că Popa a uitat şi a muşcat mâna celor care l-au hrănit".

Contactat de BIHOREANUL, Octavian Bot a refuzat o discuţie. "Cu BIHOREANUL nu discut", a spus el, după care a închis telefonul.

Într-o intervenţie la Realitatea TV, deputatul a încercat - în stilu-i caracteristic - să minimalizeze impactul scrisorii publicate în Crişana, susţinând că aceasta a venit doar după ce liberalii bihoreni şi-ar fi bătut joc de el, cu toate că primarul Ilie Bolojan îi datorează ceea ce e acum, de vreme ce el l-ar fi înscris în PNL. Bot a zis şi că dacă un partid dă afară un deputat pentru "un simplu pamflet", înseamnă că partidul nu îl merită. "Aş rămâne independent", a răspuns Bot întrebării ce ar face dacă ar fi totuşi exclus.

Deocamdată, preşedintele PNL Bihor nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima punctul de vedere. Cert este că la vremea apariţiei scrisorii deschise, Cornel Popa cataloga gestul lui Bot ca incalificabil şi îşi exprima speranţa că partidul va lua o măsură împotriva acestuia.

"Mie îmi este jenă să comentez poziţia unui frustrat care s-a plimbat în atâtea partide şi care este exact aşa cum îl caracteriza unul dintre colegi: un aruncător de rahat, care împrăştie mereu cu mizerie în cei care, vezi Doamne, nu îi apreciază tăria de caracter, cultura şi inteligenţa. Ce să mai zic?... Cred doar că acest caz va intra automat în analiza Comisiei de Etică a partidului. Chiar dacă un asemenea personaj ar trebui să fie ignorat, de data asta totuşi a mers prea departe", declara, la acea vreme, iderul PNL Bihor.

Citiţi detalii despre scrisoarea care le-a pus capac liberalilor orădeni, în articolul "Traseistul Bot aruncă din nou cu rahat în liberalii bihoreni: "Nişte ţărani", "proşti", "ciumeţi" şi "slugi"! "