Deputatul PNL Octavian Bot, reîntors la liberali de la PDL în luna mai a anului trecut, a organizat, vineri seară, un marş cu maşini prin Oradea pentru a-i îndemna pe orădeni să meargă la referendum şi să voteze pentru demiterea lui Traian Băsescu.

PNL-istul a reuşit să strângă 20 de autoturisme, în care s-au îmbarcat aproximativ 30 de persoane. Oamenii s-au adunat vineri înaintea orei 19 lângă Parcul Brătianu şi au aşezat în coloană maşinile, pe care era arborat câte un steag tricolor şi lipit câte un afiş fie cu mesajul "DA România, fără Băsescu!" fie cu "Octavian Bot, deputat PNL: DA Referendum". Printre susţinătorii deputatului s-a numărat şi fiica acestuia, Ioana.

"Spuneam că somnul raţiunii naşte monştri. Se pare că unul dintre produsele acestui somn este Traian Băsescu. Mă îngrijorează acest preşedinte, care manifestă serioase deviaţii de comportament, transmiţând Uniunii Europene că în România are loc o lovitură de stat. Este un lucru foarte grav. Eu cred că se necesită chiar un control psihiatric pentru a stopa această nebunie", a declarat Octavian Bot înainte de pornire.

Politicianul a mai spus că este convins să românii vor ieşi la referendum, căci acum "au ocazia să repare greşeală pe care au făcut-o în 2009, când Băsescu a fost ales a doua oară".

În jurul orei 19.15, coloana de maşini a pornit spre centrul oraşului, însoţită de o maşină a Jandarmeriei, ajungând, pe rând în cartierele Rogerius, Decebal şi Ioşia.

Octavian Bot a subliniat că a organizat acţiunea "împreună cu societatea civilă" şi cu asociaţia Clubul Dreptei, pe care o conduce.