Fostul democrat liberal Octavian Bot a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că în opinia lui, anchetarea de către DNA a ministrului mediului, Laszlo Borbely nu s-a făcut la comanda lui Traian Băsescu ci se datorează excesului de zel al DNA care îi anchetează pe toţi cei care au curajul să facă declaraţii împotriva Preşedintelui.

"Eu cred în nevinovăţia lui Laszlo Borbely mai ales că în România traficul de influenţă este metodă de partid. La toate licitaţiile importante se face trafic de influenţă iar Guvernul are o preocupare specială pentru licitaţii cu dedicaţie. Nu cred că Traian Băsescu a indicat DNA-ului să-l cerceteze pe Borbely. Este însă vizibil că DNA-ul a devenit foarte "sensibil" la cei care îl supără pe Băsescu", crede Octavian Bot.

Fostul democrat liberal pune anchetarea ministrului mediului pe seama faptului că Borbely a fost unul dintre cei mai critici politicieni la adresa proiectului de reorganizare al PDL şi s-a opus în trecut mai multor iniţiative ale partidului aflat la guvernare.

În aceeaşi conferinţă de presă, Octavian Bot s-a luat şi de Ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu, despre care a spus că a devenit un fel de ministru al propagandei PDL. "Nu pot să nu observ că Ministerul Muncii a devenit un fel de minister al propagandei PDL. Lăzăroiu, cel mai bun sociolog dintre miniştrii, încearcă să bage zâzanie în USL acreditând ideea că nu Crin Antonescu ar fi candidatul USL la preşedinţie. Eu îi transmit să se ocupe de ministerul pe care îl conduce pentru că în toată Europa criza bate la poartă", a declarat Octavian Bot.

Deputatul crede că sondajele din ultima perioadă în care USL are peste 50% sunt cauza pentru care ministrul Muncii face aceste adeclaraţii.

O altă temă abordată de Octavian Bot s-a referit la propunerea ministrului Baconschi de a legaliza votul prin corespondenţă. Deputatul susţine că PDL se pregăteşte din nou să fraudeze alegerile în afara ţării cum a făcut-o la ultimul scrutin. "Baconschi vine şi ne propune acum votul prin corespondenţă, dovedind că vrea să se repete situaţia de la ultimele alegeri când s-a votat la foc automat în Franţa. Acest tip de vot nu poate fi verificat. Ne vom trezi din nou cu mii de buletine de vot din toată lumea, unele ale unor persoane decedate, şi va ieşi tot cine trebuie să iasă", a declarat Bot. Parlamentarul crede că, până la urmă "nu va conta cu cine vor vota românii ci cine va număra voturile".