Parlamentarul de Bihor Octavian Bot nu acordă prea mult credit nou înfiinţatului Partid al Poporului. Conform unei declaraţii făcute vineri de deputat, organizaţia a fost construită prin "emisiuni pentru proşti" la postul deţinut de patronul partidului, OTV şi este o parte a unui plan mult mai larg al lui Traian Băsescu.

Preşedintele ar intenţiona ca sub nou înfiinţata Mişcare Populară să îi coopteze pe Dan Diaconescu alături de Gigi Becali, Elena Băsescu şi Gabriel Oprea, cu susţinătorii lor, pentru a face opoziţie USL-ului.

"Preocuparea lui Traian Băsescu faţă de Mişcarea Populară nu este de ignorat. Cred că în noua Mişcare Populară vor fi aduşi şi Dan Diaconescu, Gigi Becali, Gabriel Oprea şi Elena Băsescu. Cu toate acestea, sunt convins că Mişcarea Populară va fi doar un balon de săpun, pentru că s-au mai încercat astfel de alianţe şi nu au funcţionat. Va fi doar o jucărie a lui Traian Băsescu", a spus Octavian Bot, într-o conferinţă de presă.

Deputatul consideră că nou înfiinţatul Partid al Poporului este un fel de barometru al prostiei în România. "Acest partid este unul pentru proşti. Un partid construit prin emisiuni pentru proşti la OTV. Dacă vor fi suficient de mulţi proşti, înseamnă că ne merităm soarta", a concluzionat Bot.

Politicianul a mai vorbit şi despre invitaţia de a ţine un discurs în Parlament pe care liberalii au făcut-o Regelui Mihai şi a felicitat PSD pentru că, "deşi l-au alungat de două ori din ţară", au dat dovadă de multă abilitate politică, votând în favoarea invitaţiei.

În ceea ce priveşte amânarea intrării României în spaţiul Schengen, Octavian Bot a spus că de vină este Traian Băsescu şi lipsurile pe care acesta le are în materie de politică externă.