28 de jeep-uri s-au adunat sâmbătă pe pârtia din Hidişelul de Jos pentru a concura într-un trial de off-road, organizat de Asociaţia Descoperă România 4x4, în scop caritabil. "Au participat şoferi din Bihor, Cluj şi Satu-Mare, care au urmat un traseu specific cu pante laterale, coborâri abrupte şi înclinări", a declarat Radu Fărcaş, preşedintele asociaţiei.

Taxa de înscriere în competiţie pe care au plătit-o şoferii, dar şi donaţiile celor prezenţi au fost adunate pentru organizarea unei excursii pentru un grup de aproximativ 20 de copii din evidenţele Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Bihor.

"Banii vor fi cheltuiţi pentru organizarea unei excursii de două zile în zona Şuncuiuş pentru un grup de copii din centrele de plasament, pe care îi vor desemna cei de la DGASPC", a mai spus Radu Fărcaş. În urma concursului au fost strânşi 2.150 de lei, la care se vor adăuga donaţii ale membrilor asociaţiei de pasionaţi de off-road.

La trialul de sâmbătă, şoferii au dus într-o mică ieşire şi un grup de 13 copii ai străzii din centrele DGASPC Bihor. Primele trei locuri la concurs au fost ocupate de orădenii Sorin Sarca, Cosmin Merce şi Cristian Buciuman.