După ce în ultimele trei zile consecutive, între orele 18-06, s-au înregistrat medii ale temperaturilor exterioare mai mari de 10° C, Electrocentrale Oradea anunţă că, începând de joi, de la ora 9, opreşte furnizarea agentului termic pentru încălzire de la punctele termice pe care le deserveşte, iar parametrii agentului termic primar la plecarea din centrală se vor reduce la valorile necesare doar pentru prepararea apei calde de consum.

"Toate reţelele termice secundare (de distribuţie), până la punctele de delimitare dintre acestea şi instalaţiile interioare, vor fi menţinute în continuare pline şi în afara sezonului de încălzire. În situaţia în care se vor executa lucrări de reparaţii pe diferite tronsoane, acestea vor fi imediat umplute din nou, cu apă tratată, după terminarea reparaţiilor", se arată într-un comunicat trimis joi de CET.

De asemenea, Electrocentrale Oradea le cere consumatorilor care doresc să execute orice lucrări de întreţinere sau reparaţii la reţelele lor interioare să se adreseze, în scris, Direcţiei Termoficare de pe str. Jean Calvin nr. 5, cu o cerere pentru a le fi asigurate condiţiile de lucru, urmând să suporte contravaloarea cantităţilor de apă tratată necesare reumplerii reţelelor şi instalaţiilor interioare.

"În caz contrar, S.C. Electrocentrale Oradea SA este exonerată de orice răspundere privin eventualele pagube care s-ar putea produce în urma inundării spaţiilor deservite", se mai arată în informare.