Grecia a intrat, tehnic, în incapacitate de plăţi, după ce nu a putut plăti tranşa de 1,6 miliarde de euro către Fondul Monetar Internaţional, anunţă agenţia de ştiri Mediafax.

Miniştrii Finanţelor ai ţărilor din zona euro, reuniţi în teleconferinţă marţi seară, au respins cererea Greciei de prelungire a planului de asistenţă financiară.

"Termenul-limită pentru posibilitatea extinderii programului financiar destinat Greciei a fost sfârşitul săptămânii trecute. Nu s-a putut ajunge la un acord astăzi", a explicat Peter Kazimir, ministrul de Finanţe al Slovaciei.

Preşedintele Eurogrup, olandezul Jeroen Dijsselbloem, a anunţat marţi seară că Guvernul Greciei va trimite noi propuneri miercuri, iar negocierile vor continua. El a semnalat că un eventual nou plan de asistenţă va avea condiţii mai dure pentru Guvernul elen. "Ar fi absurd să acceptăm solicitările Guvernului Greciei dat fiind că ei nu le aceeptă pe ale noastre", a spus Dijsselbloem.

"Miercuri la ora 11.30 (12.30, ora României) va avea loc o nouă teleconferinţă pentru a discuta despre evoluţia situaţiei Greciei", a mai transmis Dijsselbloem conform sursei citate.