Poliţia ungară a arestat un oficial guvernamental, suspectat de luare de mită pentru obţinerea de documente de imigrare, şi o româncă în vârstă de 36 de ani, care ar fi acţionat ca intermediar, a anunţat joi postul public de televiziune M1, citat de MTI.

Serviciile de Protecţie Naţională, însărcinate cu investigarea corupţiei guvernamentale, au ajuns la concluzia că un ofiţer din serviciul de imigraţie ar fi acordat, de mai multe ori începând din vara lui 2013, cetăţenia ungară unor străini care nu îndeplineau anumite criterii.

Poliţia l-a arestat pe oficial la locul său de muncă. Suspectul a recunoscut că a primit mită în valoare de 20.000-50.000 de forinţi (între 64 şi 161 de euro) pentru fiecare caz pentru a trece cu vederea neajunsurile unui solicitant, de exemplu necunoaşterea limbii ungare.

Poliţia a acţionat sub acoperire şi a arestat şi o româncă în vârstă de 36 de ani, suspectată că ar fi acţionat ca intermediar.

Akos Gergely Kovacs, purtător de cuvânt al Parchetului din Budapesta, a confirmat în programul de ştiri că suspectul a fost reţinut.